Hem > V > Vad Menas Med Sofistikerad?

Vad menas med sofistikerad?

Ordet sofistikerad är en synonym till utstuderad och förfinad och kan bland annat beskrivas som ”förfinad”.

Läs mer

Related

Vad menas med full HD?

HD Ready är ett märke på TV-apparaten, projektorn eller liknande som garanterar att bildvisaren kan ta emot och visa den europeiska standarden.

Dessutom, vad står p för i statistik?

P-värden förklaras oftast som sannolikheten att ett resultat är slumpmässigt, och om denna är låg (ofta <5%) sägs resultatet vara signifikant. Egentligen är detta dock inte helt korrekt. P-värden beräknas utifrån så kallade test, som är matematiska metoder för att försöka uppskatta en egenskap hos data. Med hänsyn till detta, vad är ett bra p-värde? Normen inom vetenskapen är att forskaren ska vara minst 95% säker på att det inte var en tillfällighet, och det betecknas p<0,05, en sannolikhet mindre än 5 på 100. Ju mer konsistent (= pålitligare) och starkare effekten är, desto mindre är chansen att det var slump, och desto mindre är p-värdet.

Folk frågar också hur räknar man ut ett p-värde?

Vi vill använda en storhet T som vi känner fördelningen av under H0, så att vi kan beräkna p-värdet. p = 2(1 − FT (|Tobs|)) där FT är fördelningsfunktionen för teststorheten. p-värden (forts.) p = P(|T|≥|Tobs|)=2 · P(T ≥ |Tobs|) = 2(1 − Φ(|Tobs|)). Och en annan fråga, hur förkortas med flera? eller m fl? Svar: Båda skrivsätten är korrekta, men Vi rekommenderar m. fl.

Related

Vad menas med tredimensionellt?

3D är det rumsliga perspektivet där längd, bredd och djup uppfattas. Ett föremål eller en matematisk figur har tre dimensioner, som är ett område i höjd, bredd och djup.

Därmed, vad betyder jag glum trenden?

Trenden går ut på att unga personer kontaktar företag på sociala medier och skriver till dem att de vill ställa en fråga – när företaget sedan svarar att det går bra så skriver personen tillbaka ”jag glum”. Man kan också fråga vad menar man med slay? Slay. M: Förr på 1600-talet var detta ord reserverat till att användas för dina krigsfiender. Idag betyder det att ha lyckats i något fantastiskt.

Med hänsyn till detta, vad betyder jag?

Ordet jag är en synonym till mig och själv och kan bland annat beskrivas som ”anger den talande eller skrivande”. Ordet används i uttrycket ”Det undrar jag!” som betyder ”Det betvivlar jag!”. Vad är en biprodukt? biprodukt är något som bildas utöver det man egentligen vill tillverka.

Hur förkorta före detta?

f.d. – en förkortning av "före detta", se Lista över förkortningar.

By Munster Carcia

Similar articles

Hur barnsäkra Google? :: Hur mycket väger en vinylskiva?
Användbara länkar