Hem > H > Hur Gammal Måste Man Vara För Att Ha Ett Google-Konto?

Hur gammal måste man vara för att ha ett Google-konto?

När barnet fyller 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) kan han eller hon välja att gå över till ett vanligt Google-konto. Innan barnet fyller 13 får föräldrarna ett e-postmeddelande med information om att barnet kan att ta över kontot på sin födelsedag.

Läs mer

Related

Måste man slå landsnummer till mobil?

Du måste ringa ett internationellt nummer. När du ska ringa utomlands slår du numret före landskoden. Om du vill ringa utomlands slår du landskoden och telefonnumret. Detta gäller både fasta och mobila telefoner.

Därmed, får mina föräldrar ta mina pengar?

Föräldrarna får inte ta ut och använda pengar som står på den omyndiges bankkonto. En omyndig som disponerar över sina egna pengar kan fråntas den rätten av föräld- rarna. Om barnet har fyllt 16 år måste dock överförmyndaren ge sitt tillstånd till detta. Dessutom, när får barn bestämma över sitt eget boende? BUP svarar:

Det är inte en helt enkel fråga att svara på. Är det du själv som önskar bo hos en förälder eller är dina föräldrar inte överens om vart du skall bo? Om det är du som vill bestämma är det inte förrän du är 18 som du kan göra det. Samtidigt måste ju den förälder du vill bo med vara överens om att du får det.

Får man läsa sina barns sms?

Du har inte automatiskt rätt till att läsa dina barns meddelanden. Att läsa andras e-post eller meddelanden kanske känns moraliskt fel, men faktum är att det i många fall är rent olagligt. Barn har dessutom samma rättigheter som vuxna. Folk frågar också hur ser man sitt barns journal på 1177? Så här gör du för att nå barnets journal:

  1. Börja med att logga in.
  2. Klicka sedan Journalen.
  3. Under rubriken Växla journal ser du ditt barns namn. Klicka på det.
  4. Nu kan du läsa barnets journal via nätet.

Related

Måste man ha tvåstegsverifiering?

Om ditt lösenord och din verifieringskod krävs är ditt konto säkrare. När du loggar in behöver du bara ange lösenordet om du slutar använda detta extra skydd. Det är möjligt att detta gör det lättare för obehöriga att komma åt kontot.

Kan man se sina barns journaler på 1177?

Tryck på Journalen. barnens/barnets namn och där trycker du på Visa. Nu kan du ta del av ditt barns journaluppgifter. Hur kan en 15 åring läsa sin journal? Från den dag du fyller 16 år kan du logga in själv på 1177.se och läsa din journal. Fram till den dag du fyller 13 år kan dina vårdnadshavare logga in som sig själva och läsa din journal. Mellan 13 och 15 år kan varken du eller dina vårdnadshavare läsa Journalen.

Får vårdnadshavare läsa barnets journal?

Som vårdnadshavare kan du också läsa barnets journal på 1177.se tills hen fyller 13 år. Barnet kan läsa journalen på nätet från den dag hen fyller 16 år. Det finns möjlighet att få förlängd åtkomst till ditt barns e-journal även efter barnet har fyllt 13 år. Med tanke på detta, kan mina föräldrar se min journal? Du som är 16 år eller äldre kan läsa din journal genom att logga in i på 1177 Vårdguiden. Men alla ungdomsmottagningar visar inte journaler på nätet. Dina föräldrar eller vårdnadshavare kan bara läsa din journal på nätet via sitt eget konto tills du har fyllt 13 år.

Därefter, varför 13 årsgräns på 1177?

Föräldrar har inte längre möjlighet att via 1177.se och på apotek ta del av sina barns journaler och recept, när de fyllt 13 år. På detta enda område har lagstiftaren bestämt att 13-åringar har rättshandlingsförmåga. Syftet är enligt hälsomyndigheten att följa offentlighets- och sekretesslagen.

By Hafler

Similar articles

Hur styr jag mitt barns iPhone? :: Varför ser jag inte mitt barns journal?
Användbara länkar