Hem > H > Hur Man Lägger Till Ljud I Powerpoint?

Hur man lägger till ljud i PowerPoint?

Lägga till ljud från datorn

Välj Infoga > Ljud. Välj Ljud på min dator. I dialogrutan Infoga ljud väljer du den ljudfil du vill lägga till. Välj Infoga.

Läs mer

Related

Hur ändrar man en bild till pdf?

Klicka på knappen Välj en fil ovanför eller dra och släpp filer i dropzonen för att konvertera bildfiler till PDF. Du kan välja att konvertera bildfilen till ett PDF-format. Acrobat konverterar filen från bild till PDF. Du kan antingen dela den konverterade PDF-filen eller ladda ner den.

Man kan också fråga hur spelar man in i google presentation?

Google presentation har ingen funktion för att spela in ljud. Men man kan använda ett skärminspelningsprogram istället, och skapa en film. Man kan också fråga hur kan man rita på datorn? Här nedan kommer några exempel på sådana program.

  1. 1.Adobe Photoshop. System: tillgängligt för Windows och Mac.
  2. Corel Painter. System: tillgängligt för Windows och Mac.
  3. Artrage. System: tillgängligt för Windows,Mac,iOS och Android.
  4. Clip Studio Paint.
  5. Paint Tool SAI.
  6. Sketchbook Pro.
  7. Krita.
  8. Gimp.

Hur infogar man textruta i Google dokument?

I ditt dokument öppnar du menyn "Infoga" och väljer sedan kommandot "Ritning". I ritningsfönstret som öppnas klickar du på knappen "Textruta" i verktygsfältet högst upp. Klicka nu och dra musen för att skapa en textruta i det utrymme som tillhandahålls och lägg sedan till önskad text. Hur gör man en lodrät linje i Google Docs? Infoga text eller ett objekt

Klicka på Infoga-menyn. Välj mellan följande alternativ: Textruta: Lägger till en ruta i bilden där du kan infoga text. Linje: Välj mellan flera olika typer av linjer.

Related

Hur ändrar man från HEIC till JPG?

Hur konverterar man från HEIC till JPG? Du kan antingen dra och släppa filerna i filområdet eller välja en fil på din dator. Konverteringen startar omedelbart om du klickar på knappen "Start Conversion". Filen ska laddas ner omedelbart efter att den har behandlats. Filen kommer att raderas från servern efter 30 minuter.

Med detta i åtanke, vad är det för skillnad på google drive och onedrive?

Faktum är att förutom Google Drive är bara Mega långsammare i vårt test. Men denna lilla plump i protokollet till trots har Microsoft Onedrive ändå tillräckligt många fördelar för att i slutändan stå som totalsegrare, en hårsmån före Apple Icloud. Vad lagras på Google Drive? Vad räknas in i lagringsutrymmet och inte?

  1. Google Drive: De flesta filer på Min enhet, inklusive PDF-filer, bilder, videor och objekt i papperskorgen.
  2. Gmail: Meddelanden och bilagor, inklusive det som ligger i skräppostmappen och papperskorgen.
  3. Google Foto: Alla fotor och videor.

Och en annan fråga, vad sparas i google drive?

Du kan lagra alla filer i Google Drive: bilder, ritningar, videor och annat. Du behöver bara lagra en fil i Drive på en enhet så är den automatiskt tillgänglig på alla dina andra enheter. Det finns tre sätt att få dina filer till Drive. Vad kostar on drive? Hur mycket kostar det? Onedrive är en del av Windows 10 och kostar inget extra. Den version som ingår kallas Onedrive Basic och ger dig ett lagringsutrymme på fem gigabyte. Det här räcker till hundratusentals Word- eller Excel-filer, men vill du lagra bilder och filmer finns risken att du slår i taket.

Hur mycket kostar Google Cloud?

Google tar inte ut extraavgifter. Köp av lagringsutrymme på Google är bara tillgängligt i vissa länder. Hitta länder där du kan köpa lagringsutrymme.

By Serafine

Similar articles

Vad är Drive för datorn? :: Hur sparar man filer i molnet?
Användbara länkar