Hem > V > Vad Är Bluffmail?

Vad är Bluffmail?

Vad är ett bluffmail (phishing mail)?

Ett bluffmail (på engelska phishing mail) är ett e-postmeddelande med syftet att lura dig till att dela med dig av känslig information eller åtkomst till din dator. Syftet kan också vara att du ska öppna länkar eller bilagor som innehåller skadlig kod (malware).

Läs mer

Folk frågar också har mina uppgifter läckt?

För att se om någon av dina inloggningsuppgifter finns på nätet behöver du bara knappa in haveibeenpwned.com i valfri webbläsare. Skriv därefter in den e-post-adress eller det användarnamn du vill kolla i sökrutan och klicka på ”pwned?”. Följaktligen, varför har facebook inaktiverat mitt konto? Vi inaktiverar Facebook-konton som kanske inte följer Facebooks regler. Några exempel är: Publicering av innehåll som inte följer Facebooks regler. Använda ett falskt namn.

Är min mail läckt?

Du kan kontrollera om dina uppgifter blivit läckta via gratistjänsten ”have I been pwned” Tjänsten använder databaser där läckta uppgifter är samlade. Kan någon annan se mina sms? Telefonen avslöjar helt enkelt betydligt mer än man kan tro. Bland meddelanden ser vi både de som är kvar och de som raderats. På just sms-meddelanden finns även ett indexnummer på varje meddelande så om ett raderat meddelande inte skulle gå att hitta så kan man ändå se att ett meddelande tagits bort.

Kan man spionera på Messenger?

iKeyMonitor Facebook-spionapp för Android hjälper dig att spela in röstmeddelanden på Facebook och andra röstmeddelanden på sociala medier på WhatsApp, WeChat, Viber, Hike, imo och mer. Dessutom, får man läsa andras sms? Att läsa någon annans sms kan innebära brytande av post- eller telehemlighet enligt 4 kap. 8 § BrB vilket kan leda till böter eller högst två års fängelse. En förutsättning är att detta skett olovligen, d.v.s. utan mannens samtycke, vilket jag av begreppet "tjuvläser" antar är fallet.

Och en annan fråga, kan man övervaka någons mobil?

Om du misstänker att någon kan vilja övervaka din telefon finns det några saker att kontrollera. Här är it-expertens bästa tips. SVT:s konsumentredaktion Plus har granskat hur kontrollerande män använder appar med platstjänster och spionappar för att i hemlighet övervaka utsatta kvinnor. Eric Stenberg, säkerhetsexpert. Och därefter, har jag blivit hackad på min mobil? Kör en säkerhetsapp på din mobil för att upptäcka eventuella skadliga processer och applikationer. Tips på säkerhetsappar: Avast, finns för både iPhone och Android och är gratis. Ett annat apptips är iVerify. Den känner av om din Iphone blir/är hackad.

Och en annan fråga, hur vet man att iphone är hackad?

Så här rapporterar du misstänkta e-postmeddelanden, meddelanden och samtal. Om du får ett suspekt e-postmeddelande som ser ut som det kommer från Apple kan du vidarebefordra det till [email protected].

By Obara Risiraj

Hur kan jag veta vem som har loggat in på min Facebook? :: Hur vet man om ens mail blivit hackad?
Användbara länkar