Hem > H > Har Tapiren Korsord?

Har tapiren korsord?

Tapirer (Tapiridae) är en familj i ordningen uddatåiga hovdjur. Idag finns fem (varav en upptäcktes 2013) arter kvar som alla brukar föras till samma släkte, Tapirus. Tapirer är de största ursprungliga djuren i Sydamerika och numera hotas alla fem arter (även den asiatiska) av utrotning om än på sikt.

Läs mer

Related

Är blå korsord?

Det finns namn för blåblått, oceanblått, himmelsblått, isblått, medelhavsblått, indigofärgat.

Hur stor fot har en elefant?

Elefanten har nämligen stora platta fötter på ungefär 250 kvadratcentimeter som dess vikt sprids ut på, vilket betyder att ingen enstaka punkt under foten utsätts för extrem vikt, även om hela ytan utsätts för mycket press. Vad är skapa? Ordet skapa är en synonym till stifta och tillverka och kan bland annat beskrivas som ”får något att existera, formar något nytt; åstadkommer”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skapa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Med hänsyn till detta, Är elefanter kloka?

Sen lever de länge, 40-60 år är vanligt. De är dessutom ett av världens intelligentaste djur. Elefantens hjärna är lika avancerad som människans. Titta på det här kloka ögat – visst ser det ut som om den här elefanten kan klara multiplikationstabellen lika bra som du? Vilka däggdjur kan inte hoppa? Elefanter är awesome på en massa olika sätt: de har sjukt bra luktsinne, de är nästan immuna mot cancer och de är galet smarta. Men som de flesta andra djur har de en akilleshäl: de kan inte hoppa. Detta skriver sajten Live Science om. Och faktum är att förklaringen ligger i just hälen och de nedre delarna av benen.

Related

Vill fortfarande korsord?

Synonymer för still, still, all, yet, in the future. Denna dag, användarbidrag.

Hur många muskler har elefanten i snabeln?

På tal om snabeln så består den av mellan 70 000 och 100 000 muskler. Snabeln är ett fantastiskt instrument som kan plocka upp ett enda grässtrå samtidigt som den kan slita av stora grenar från träd- Snabeln känner av form, storlek och temperatur. Har fler tår fram än bak? Ett möjligt undantag är de nutida groddjuren, som har fyra tår på framfötterna och fem tår på bakfötterna. De kan ha utvecklats från en utdöd groddjursgrupp med samma tåantal, fyra fram och fem bak. Mot detta talar det faktum att vissa groddjur i embryot utvecklar ett anlag till en femte framfotstå.

Hur mycket kostar en tapir?

Vetenskapligt namnTapirus terrestris
Storlek170–200 cm, mankhöjd: 80–100 cm
Vikt200–250 kg
FödaGräs, vattenväxter, blad, knoppar, kvistar och frukt
Dräktighetstid13 mån
På motsvarande sätt, har fler tår fram än bak tapir? Tapirer har fyra tår vid de främre extremiteterna, men den fjärde är bara rudimentär, och tre tår vid de bakre. Dagens noshörningar har tre tår på både fram- och bakfötterna och hästdjur har bara en tå.

Hur många geparder finns det i världen?

Man uppskattar att det finns ca 7100 adulta geparder ( adulta=vuxna) i vilt tillstånd. Arten finns i ett 20. tal länder i Afrika söder om Sahara. De enda kvarvarande asiatiska geparderna finns i Iran och man beräknar att det idag finns högst 50 individer kvar i denna isolerade restpopulation.

By Deste Bormuth

Similar articles

Finns det några verkliga troll? :: Hur många Snabeldjur finns det?
Användbara länkar