Hem > V > Vad Är Detta För Tecken?

Vad är detta för tecken?

Et-tecken (&), även kallat och-tecken, är en ligatur för bokstäverna "e" och "t" i det latinska ordet et, 'och'.

Läs mer

Related

Hur gör man kvadratmeter tecken på Mac?

Du kan göra egna tangentbordsuppsättningar, t.ex. en som heter Area där alt+m betyder m2, alt+h betyderhectare osv.

Och en annan fråga, varför fungerar inte bokstäverna på tangentbordet?

Ifall det fortsätter fattas bokstäver i tangentbordet kan du i framtiden testa att trycka Shift+Alt på tangentbordet och se ifall detta gör att knapparna fungerar. Om det inte krånglar är det inte teknologi. Och därefter, varför funkar inte mitt tangentbord? Prova att rengöra tangentbordet. Information om hur du rengör tangentbordet finns i Hur rengör jag min enhet? Installera programmet Microsoft Mouse and Keyboard Center. Vissa tangenter kräver programmet Microsoft Mouse and Keyboard Center.

Dessutom, varför kan jag inte skriva ett snabel a?

Det är nog inte ens hälften av alla tangentbordsuppsättningar där @ skrivs som Alt Gr + 2. Mycket vanligt är Skift + 2, vilket gäller till exempel för ett amerikanskt tangentbord. Britterna, däremot, använder Skift + apostrof (som på ett sådant tangentbord sitter på den position vi använder för Ä). Därefter, varför kan jag inte skriva snabela på mac? Testa att göra följande: Klicka på Äpple-symbolen och välj Systeminställningar > Tangentbord > Inmatningskällor. Här ska det stå ”Svensk PRO”. Skulle det stå bara svenska eller även svensk PRO (japp, det saknas ett ”s” efter svensk i namnet) skulle jag rekommendera att ta bort den ibmatningskälla som står.

Related

Hur man gör alla tecken på tangentbordet?

Du kan skriva alt-gr+m på tangentbordet i Windows.

Varför kan jag inte använda Alt Gr?

Alt Gr-tangenten fungerar inte

Alt Gr kommer att börja fungera igen. Det är en känd bugg. Som ett alternativ kan du använda Ctrl-tangent i kombination med Alt GR + nyckeln för att få det att fungera. Det verkar att fjärrskrivbordshanteraren blockerar eller inaktiverar nyckeln.
Följaktligen, hur gör man ett snabel a på mac? På ett tangentbord som är "Svensk Pro" (standardtangentbord för en Macbook) så når man "snabel-a" genom alt-tangenten plus 2. Alltså håll ner alt-tangenten och samtidigt när den är nertryckt, tryck på 2.

Med tanke på detta, hur gör man en liten 2?

Hur kan man enklast skriva kvadratmeter med en upphöjd liten 2 efter m? Som jag nu gör skriver jag antingen kvm eller m2. Antar att det finns en för mig okänd knapp som gör att det blir mer rätt och riktigt. Håll ner Alt och skriv 0178 på det numeriska tangentbordet. Vem kom på snabel-a? Det bruket infördes 1971 av den amerikanska datorprogrammeraren och e-postpionjären Ray Tomlinson. Tecknet valdes eftersom det sedan den gamla användningen som räknetecken inom handeln fanns med på tangentbordet (härstammande från skrivmaskiner i USA), ansågs passande och inte användes i någon konkurrerande betydelse.

När kom @- tecknet?

@-tecknet, som uttalas [æt] på engelska, har dock används ännu tidigare. De första spåren av @-tecknet eller snabel-a anses varit i Spanien för att beteckna vikten på en last av vete redan år 1448. Det första spåren av snabel-a i Sverige kommer från domstolar på 1670-talet.

By Rozina

Similar articles

Hur skriver man Pi på Chromebook? :: Hur gör man snabela i Word?
Användbara länkar