Programvara : MeshLab : MeshLab

MeshLab

Version
1
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Graphics

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Flera filter för rengöring av nät, färgläggning och remeshing
  • Anpassningsbar OpenGL Shader baserad rendering
  • Interaktiv meshfärg och urvalsmålning
  • Stöd för många 3D-filformat

MeshLab är en öppen källkod för 3D-nätverksbehandling, som används av experter inom 3D-utveckling. Den används för att bearbeta och redigera ostrukturerad 3D-triangulär nät i 3D-projekt. MeshLab är gratis att använda enligt GNU General Public License så länge som korrekt citat görs.

MeshLab är utformat för att hjälpa till med bearbetning av ostrukturerade modeller som skapats under 3D-skanning, och det finns många verktyg för att rengöra dessa maskor och konvertera dem till användbara 3D-modeller. Det har filter som låter dig ta bort nollansikten och andra små oanvända komponenter samt automatiskt fylla hål. Remeshing-filter kan ta högkvalitativa kanter och kollapsa dem i förenklade former samtidigt som texturkoordinaterna bevaras. MeshLab är ett avancerat verktyg som rekommenderas för erfarna användare i 3D-utvecklingsbranschen som är involverade i 3D-skanning. Det här programmet ger också verktyg för interaktiv måleri av nätfärger och -val samt utjämning.

Om du letar efter ett 3D-modelleringsprogram för att skapa modeller från början, så är det inte programmet för dig. Om du arbetar med 3D-skanning och upptäcker att du behöver ett bra verktyg för att städa upp dina skanningar, är MeshLab ett bra program.

Uppdaterad: 3 november 2014

▶ Primär filtillägg

.ply – Polygon Model File

▶ Andra filtillägg används MeshLab 1

Stödda filtyper
.3DS 3D Studio Scene
.ASC Autodesk ASCII Export File
.VRML VRML File
.SVG Scalable Vector Graphics File
.OFF Object File Format
.OBJ Wavefront 3D Object File
.STL Stereolithography File
.TRI Triangle Mesh File
.V3D Visual3D.NET Data File
.X3D Xara3D Project
Ytterligare relaterade filformat
.TRI FaceGen Polygonal Model File