Fortnite, utvecklare tvingas till slitsamma skift? Vittnesmål


"Jag arbetar i genomsnitt 70 timmar i veckan. Det finns förmodligen 50 eller 100 andra personer som arbetar sådana skift."

Här bakom varje stor framgång ligger säkert mycket arbete, precis som i fallet med Fortnite. Det verkar dock som om Epic Games titel tvingar sina utvecklare att ta på sig några riktigt ansträngande skift. Detta bekräftas av anonyma vittnesmål som publicerats på Polygon och som beskriver hur den knappa tiden har skapat ett klimat med stor press.

Vad pratar vi om? Crunching är ett skede i utvecklingen av ett spel där man försöker att minska utvecklingstiden så mycket som möjligt. Detta innebär naturligtvis att man måste arbeta på ovanliga tider. "Jag arbetar i genomsnitt 70 timmar i veckan. Det finns förmodligen minst 50 eller till och med 100 andra personer här på Epic Games som arbetar sådana skift. Jag känner människor som arbetar 100 timmar i veckan" - står det i artikeln. Och det här är inte bara ett vittnesmål, utan ett dussin.

Skift som inte bara är relaterade till utvecklingsfasen av Battle Royale, utan också till arbetet med att hantera titeln och nytt innehåll. Vi har att göra med en annan typ av pressad tid, eftersom det är nödvändigt att komma tillbaka till schemat innan vi släpper uppdateringar och inte bara gör ett spel.

"Det största problemet är att allt vi gör är att arbeta med uppdateringar. Cheferna är inriktade på att Fortnite ska vara populärt så länge som möjligt, särskilt med tanke på den konkurrens som växer fram", säger en annan anställd.

Med tidsfrister som verkligen är opraktiska. "Allt måste göras omedelbart, vi får inte ägna för mycket tid åt något. Om något inte fungerar - till exempel ett vapen - kan vi inte bara ta ut det och fixa det, utan det måste fixas omedelbart, samtidigt som vi fortsätter att arbeta på nästa patch. Det är brutalt", står det vidare.

Epic Games skulle tydligen inte tvinga någon: "Företaget ger oss obegränsad fritid, men det är nästan omöjligt att ta den. Om jag tar ledigt faller arbetsbördan på andra människor och ingen vill vara ansvarig för den konsekvensen", står det i Polygons artikel.

Företaget försvarade sig genom att bagatellisera situationen: "Folk här arbetar hårt med Fortnite och andra Epic-titlar. Extrema situationer som 100-timmarsskift är otroligt sällsynta, och i sådana fall ser vi till att samma situation inte händer samma personer igen", säger en talesperson till sajten.

Lämna en kommentar