Google Meet gratis för alltid: så använder du appen för videosamtal

#


Google har meddelat att Google Meet kommer att bli en gratis plattform öppen för alla: så här fungerar det

Google Meet gratis för alltid och för alla. Mountain View-företagets svar på Zoom, Skype och Microsoft Teams lät inte vänta på sig: efter framgångarna med sina videokonferensprogram i denna globala pandemiska period, då de flesta människor arbetar i smart arbetsläge, har företaget beslutat att göra Google Meet gratis. Plattformen var faktiskt redan gratis, men bara fram till den 30 september.

De utmärkta siffrorna för Google Meet under den senaste månaden har övertygat Mountain View om att göra tjänsten gratis, i likhet med Gmail, Google Drive och andra produktivitetsprogram. Nyheten börjar genast: från och med den 1 maj kommer Google Meet att vara gratis för alla användare med ett Google-konto och kan användas både i webbläsaren via webbapplikationen och via applikationen för Android och iOS. Så här kan du använda Google Meet gratis för alltid.

Google Meet gratis: funktioner

Google Meet gratis från maj 2020. Googles tillkännagivande är ett av de viktigaste och kan förändra en hel sektor, nämligen videokonferensplattformarna. Det är ingen hemlighet att Google Meet är ett av de mest använda programmen i yrkeslivet, men med vissa uppenbara begränsningar som beror på att man måste vara prenumerant på G Suite Business. Från och med maj kommer saker och ting att förändras: allt du behöver är ett Google-konto för att använda Google Meet gratis.

Varje gång du använder Google Meet gratis kommer det att ha lite färre funktioner än den klassiska versionen: möten kan inte pågå längre än en timme, men fram till den 30 september finns det inga begränsningar. Dessutom är det inte möjligt att spela in möten. Det finns dock andra mycket uppskattade funktioner som textning i realtid och möjligheten att dela skärmen med andra deltagare.


Google Meet, ett öga för integritet

Google ville göra saker och ting ordentligt och har sett till att gratisversionen av Google Meet har samma integritetsskydd som betalversionen. Samtalsadministratörer kan när som helst moderera samtalet och till och med förbjuda utomstående att komma in. Uppgifter som samlas in via Google Meet kommer inte heller att säljas till tredjepartsföretag för profilering.


Hur du använder Google Meet gratis

För att få Google Meet gratis behöver du inte göra något annat än att ha ett Google-konto. Gratisversionen beräknas släppas under första veckan i maj.

Lämna en kommentar