5 knep för att överleva med en smartphone med lågt minne


Om din telefon har lågt minne får du svårt att ladda ner nya appar och ta foton, men som tur är finns det dessa knep som kan lösa det

Att använda en Android-smartphone med lågt minne är en tuff sak. Det är praktiskt taget omöjligt att ladda ner nya appar och även att ta ett foto kan orsaka problem. I dessa fall måste du använda lösningar som löser problemet en gång för alla.

Att ha lite minnesutrymme på din smartphone gör inte bara att även de enklaste åtgärderna blir omöjliga, utan påverkar också den totala prestandan på din smartphone. Vill du komma åt fotogalleriet? Det tar minst ett par minuter. Samma sak gäller när du startar ett program eller lyssnar på musik. Det är viktigt att hålla ett öga på enhetens minne, särskilt om du bara har 16 GB lagringsutrymme, för att enheten ska fungera korrekt.

Backupering

Det första du behöver göra är att göra en säkerhetskopia, särskilt av dina bilder. Du behöver inte ens ladda ner några nya appar för att göra detta. Använd bara appen Google Photos. Med appen kan vi spara vårt fotogalleri i molnet. Detta gör det möjligt för oss att hämta våra foton i framtiden, även från andra enheter än våra smarttelefoner. För att aktivera säkerhetskopiering på Android går du till Inställningar > Säkerhetskopiering och synkronisering och kryssar i objektet Säkerhetskopiering. Du kan också schemalägga regelbundna säkerhetskopior.


Användning av "Lite"-appar

De flesta av de appar och sociala nätverk som vi använder på våra smarttelefoner har numera en "lite"-version, som är lättare när det gäller batteriförbrukning, dataanslutning och minnesanvändning. Om du märker att din smarttelefon blir långsammare bör du överväga att installera en "lite"-app.


Släcka cacheminnet

För att undvika att samla skräpdata är det en bra idé att då och då ta bort filerna som lagras i cacheminnet. De bilder, videor och genvägar som sparas i det här avsnittet hjälper telefonen att undvika långa laddningstider när du använder program. Samtidigt belastar de dock minnet avsevärt. Om du redan har en smartphone med ett fullt minne bör du rensa cacheminnet regelbundet. Detta gör du genom att gå till Appar, sedan Inställningar, sedan Lagring och välja Rensa cache.

Radera dubbla foton

Om du använder WhatsApp mycket, särskilt i grupper, kan det hända att ditt galleri är fullt av onödiga och ofta dubbla foton. Många människor märker inte detta, men det är ett problem som kan sakta ner inte bara äldre smartphones utan även nya smartphones på lång sikt. För att undvika att få ett galleri fullt av dubbla bilder använder vi program som Siftr Magic Cleaner. Appen genomsöker ditt galleri på några sekunder och talar om vilka foton du ska radera. Allt du behöver göra är att trycka på OK.

Använd strömmande appar

Alla gillar att ha sin favoritmusik på telefonen. Det är synd att minnet snabbt blir överbelastat. Så vad kan vi göra för att se till att vi inte behöver avstå från att lyssna på våra låtar när vi reser, är på väg eller på gymmet? Det är enkelt: vi kan använda appar som låter dig strömma musik via en internetanslutning. Till exempel Spotify eller Google Play Music.

Lämna en kommentar