Realme Flash blir en smartphone i toppklass med magnetisk laddning


Realme Flash är nästan officiell. Företaget antydde funktionerna under MagDart-laddningseventet, och här är en (nästan) fullständig översikt

Den första smarttelefonen med stöd för trådlös magnetisk snabbladdning. Realme har sagt det ofta de senaste dagarna, så mycket att det till slut kan ha blivit ett mantra. Men det finns ett litet misstag i den rubrik som det Oppo-födda företaget har gett sin Realme Flash: det är inte bara en smartphone, det är en egen enhet i toppklass.

Och du kan se detta både från de små förhandsvisningar som Realme har gett under de senaste timmarna under avtäckningen av sin trådlösa magnetiska snabbladdningsteknik MagDart och de förhandsvisningar som dök upp på nätet några timmar senare av mycket av resten av Realme Flashs specifikationsblad. Det är ingen tvekan om att det kommer att bli en riktig topprodukt. Det är så Realme bestämde sig för att koppla MagDarts debut till en produkt som kan gå till företagets historia, tillsammans med magnetisk laddning som kommer att ha en häpnadsväckande prestanda: upp till 15 watt med den minsta magnetiska trådlösa laddaren, och upp till 50 watt med den mest skrymmande.

Realme Flash, de officiella specifikationerna

I allt detta är den bild som framträder vid rekonstruktionen av Realme Flash, det vill säga från korsreferensen av de tekniska specifikationerna som företaget presenterade och de som kom ut några ögonblick senare tack vare de vanliga insidorna. Företaget har officiellt meddelat att Realme Flash kommer att ha en böjd skärm på långsidorna, tre kameror på baksidan, ett Snapdragon 888-chip och ett 4 500 mAh dubbelcellsbatteri, samt naturligtvis stöd för MagDart magnetisk trådlös snabbladdning.

Realme har lagt till ytterligare några specifikationer om komponenterna som ingår i MagDart på Flash: det finns bor- och koboltmagneter som bara är 0,3 mm tunna, men trots detta uppskattar företaget att de under två år kan förlora bara 0,01 % av sin magnetiska kapacitet, vilket motsvarar 5 N, vilket innebär att de lätt kan hålla föremål som väger upp till ett halvt kilo.


Realme Flash, inofficiella specifikationer

Från och med nu finns det få officiella specifikationer. Här är de inofficiella specifikationerna för Realme Flash. Smartphonen förväntas komma med en 6,7-tums LTPO E4 Super AMOLED-skärm med Quad HD+-upplösning och variabel uppdateringsfrekvens mellan 1 och 120 Hz, vilket ger maximal flyt när det behövs samtidigt som strömförbrukningen hålls låg under andra omständigheter.

Och även om Realme förutsåg närvaron av Snapdragon 888-chippet i maskinrummet motsäger ryktena delvis företaget med närvaron av Snapdragon 888 Plus, en uppdaterad version av det förstnämnda med en högre klockfrekvens. Snapdragon 888 Plus är en uppdaterad version av Snapdragon 888 med högre klockfrekvens och åtföljs av ultrasnabba RAM och ROM: LPDDR5 för den förstnämnda, UFS 3.1 för den sistnämnda.

Tre kameror på baksidan: huvudkameran, en 50-megapixel Sony IMX766 med optisk bildstabilisering, en ultravidvinkelkamera med samma upplösning och sensortyp som huvudkameran (vilket innebär att kvaliteten kan vara hög), och en tredje 2-megapixelssensor med en okänd funktion. Det kommer att finnas NFC och en linjär motor för vibrationer samt ett batteri på 4 500 mAh med snabb trådbunden laddning på 65 watt och trådlös Mag Dart-laddning, som vi ser ovan, på upp till 50 watt. Tillgänglighet och pris är ännu okända.


Lämna en kommentar