WhatsApp: vad är de nya meddelandena i appen för


WhatsApp lanserar en ny funktion: nu kan vi skicka meddelanden direkt i appen, men kommer de också att användas för reklam?

Den berömda appen för snabbmeddelanden förändras igen: WhatsApp lanserar en ny funktion och ändrar samtidigt sina användarvillkor. Och den nya funktionen används av WhatsApp självt för att visa upp de nya villkoren: WhatsApp senaste innovation är faktiskt meddelanden i appen.

Med meddelanden i appen, eller annonser, är en ny form av meddelande till användaren som inte skickas till det normala meddelandeområdet på smarttelefonen utan som bara syns när du öppnar appen. Meddelandena är klickbara och kan ta användaren till en webbplats utanför appen eller till andra skärmar för att få honom eller henne att göra en gest. Med denna potential är det självklart att alla redan ställer sig frågan: kommer WhatsApp nya annonser i appen att användas i reklamsyfte?

Whichsapp-meddelanden i appen: hur de fungerar

För det första ska vi klargöra att WhatsApp nya funktion för annonser i appen kommer att vara tillgänglig för alla och att den inte är en av de många nya funktionerna som är reserverade för betatestare: den har inkluderats i den senaste stabila versionen av Android- och iOS-appar som är tillgängliga för allmänheten.

För tillfället används den bara för att visa de nya användarvillkoren i amerikanska appar: en liten banner visas i en överlagring, som inte har den speciella egenskapen att den inte har det klassiska "X" för att stänga den. Bannern är därför kvar tills användaren utför den önskade åtgärden. I det här fallet handlar det om att läsa WhatsApp:s nya användarvillkor.

När användaren trycker på meddelandet öppnas en flik med en kort sammanfattning av vad som är nytt i användarvillkoren, klickbara länkar till mer djupgående information och en stor knapp för att acceptera de nya villkoren. När du accepterar villkoren försvinner meddelandet i appen och visas inte längre.


Vilka WhatsApp-meddelanden i appen kommer att användas för reklam?

De meddelanden i appen som görs på det här sättet är därför ganska invasiva: om användaren inte läser meddelandet försvinner inte banderollen. Detta tyder på att det är osannolikt att den här funktionen (åtminstone i den här formen) kommer att användas för att leverera reklam i WhatsApp-appar, eftersom det skulle vara för irriterande för att användarna ska kunna motstå det i stor skala.

De nya annonserna i appen kommer troligen att användas för att uppmärksamma användarna på förändringar i tjänsten eller nya funktioner. Det är i bästa fall för att göra reklam för WhatsApp och uppmuntra användarna att prova nya funktioner och fortsätta använda appen.

Många av WhatsApp:s nya funktioner är inte omedelbart synliga för användarna, till exempel de nya personliga bakgrunderna som användarna måste ställa in i varje enskild chatt. Om du inte vet att du har dem, kommer du aldrig att veta att du har dem. Samma sak gäller för flyktiga meddelanden: om du inte känner till dem kommer du inte att använda dem.

En annan möjlig användning av meddelanden i appen är att varna användaren om hans smartphone snart inte längre är kompatibel med WhatsApp: plattformen slutar faktiskt att stödja äldre smartphones med tiden.


Lämna en kommentar