Apple Watch, ny modell ska bekämpa diabetes

#


Företaget i Cupertino arbetar på en ny icke-invasiv teknik som gör det möjligt att övervaka diabetes med Apple Watch

Nästa Apple Watch kan bli verkligt revolutionerande. Efter de senaste månadernas rykten som mer eller mindre har tillkännagivit möjliga innovationer (skärmen kan vara cirkulär för första gången) kommer ytterligare en viktig nyhet från USA: Apple Watch 3 kan komma att kunna mäta diabetes.

Det kan tyckas vara en liten sak, men för många diabetessjuka är det en riktig revolution: det kommer inte att krävas några nålar eller ad hoc-apparater för att mäta glukosnivåerna, utan det kommer att räcka med att aktivera sensorerna på smartklockan. Tekniken är icke-invasiv och gör det möjligt för alla användare att hålla sin diabetesnivå under kontroll och när som helst veta om de har överskridit varningsnivån. Enligt insatta personer har Apple arbetat med den nya tekniken i mer än fem år tillsammans med forskare och biomedicinska ingenjörer.

Steve Jobs sista projekt

För Apple har projektet också en speciell karaktär: det är en av de sista idéer som Steve Jobs arbetade med. Grundaren av Cupertino-företaget var mycket bekymrad över diabetikernas öde och hade tillsatt ett team för att studera lösningar för att bekämpa det. Och det verkar som om de har lyckats. Tekniken kommer att fungera mycket enkelt: sensorer kommer att mäta glukosnivån genom huden, utan att man behöver "genomborra" någon av personens fingrar. Efter att ha analyserat diabetessjukdomen kopplas sensorerna till Apple Watch som visar diabetesnivån. Allt är mycket enkelt och effektivt. Vi får vänta några månader till för att se om tekniken kommer att debutera i Apple Watch 3.


Lämna en kommentar