Hemsida : Filtillägg : .ase Fil

.ase Fil

Filtyp 1Adobe Swatch Exchange File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Inställningsfiler
Format Binary

Vad är ASE file?

Fil som används av Adobe InDesign och Illustrators professionella sidlayout och grafikprogram. Används även av Adobe Color, en beröringsapp för Android och iOS-enheter. innehåller en färgmatchning, som är en sparad samling av färger; låter illustratörer och utgivare dela färgfärger.

Mer information

OBS! ASE-filer introducerades med version 2 av Adobes Creative Suite (CS). Photoshop sparar färgstämplar som .ACO files.

Program som öppnas ASE filer
Windows
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe InCopy
Macintosh
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe InCopy

Filtyp 2Aseprite Sprite File

Utvecklare David Capello
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.ASE alternativnummer 2

En ASE-fil innehåller en sprite skapad av Aseprite, en animerad sprite editor och pixel art tool. Den lagrar en 2D-animation eller grafik, som innehåller lager, ramar, paletter, taggar och inställningar. ASE-filer kan också sparas som .ASEPRITE files.

Mer information

ASE-filen öppnas i Aseprite 1.2

ASE- och ASEPRITE-filer sparas i samma format och är de vanligaste filerna som är associerade med Aseprite . Filerna är skapade för att lagra sprite-grafiken eller animationen och kan stängas och öppnas för vidare redigering i Aseprite.

Du kan skapa en ASE-fil i Aseprite genom att välja Arkiv → Ny ..., sedan Arkiv → Spara eller Spara som ... och välj ASE-format. Du kan öppna en ASE-fil i Aseprite genom att välja Arkiv → Öppna ... eller Öppna Senaste och välja ASE-filen.

Aseprite kan också användas för att exportera ASE-filer till mer populära format, till exempel .PNG eller .GIF filer. För att göra detta, öppna ASE-filen och välj Arkiv → Spara Kopiera som.

Program som öppnas ASE filer
Linux
Aseprite

Filtyp 3Autodesk ASCII Scene Export File

Utvecklare Autodesk
Kategori Textfiler
Format N/A

.ASE alternativnummer 3

Textfil som innehåller 2D- eller 3D-sceninformation exporteras av olika Autodesk-program sparas i ett textformat, vilket är mer kompatibelt med andra program.

Mer information

ASE-filer liknar Autodesk .ASC filer, men innehåller ytterligare sceninformation samt punkter och former.

Program som öppnas ASE filer
Windows
Autodesk AutoCAD
Autodesk 3ds Max
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Filtyp 4Velvet Studio Sample

Utvecklare N/A
Kategori Audio Files
Format N/A

.ASE alternativnummer 4

Ljudprov som används av Velvet Studio, ett ljudspårningsprogram; används för att skapa olika instrumentljud

Program som öppnas ASE filer
Windows
Velvet Development Velvet Studio

Om ASE filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ase-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Velvet Studio Sample, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag kom bara förbi för att tacka dig för en bra förklaring av hur .ase-filer fungerar. Min vän berättade för mig om Aseprite och hur det får saker och ting att se coola och retro ut. Jag hade ingen aning om att det var en animerad sprite-editor och ett verktyg för pixelkonst. Därför hjälpte din forskning mig att förstå att ASE-filer är till för programmet. Om de innehåller ramar, paletter och lager, tar de då upp mycket utrymme? Finns det några skillnader mellan ASE-filer och ASEPRITE? Tack för den korta handledningen om hur man skapar dem och hur man öppnar dem. Bilden du placerade ut hjälpte mig också att få en tydligare bild av hur de ser ut. Det är också bra att de kan exporteras till PNG. Solid artikel!