Hemsida : Filtillägg : .png Fil

.png Fil

Filtyp Portable Network Graphic

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.PNG alternativnummer

En PNG-fil är en bildfil som lagras i PNG-formatet för bärbart nätverk (PNG). Den innehåller en bitmapp med indexerade färger och använder förlustfri komprimering, som liknar en .GIF fil men utan upphovsrättsbegränsningar. PNG-filer brukar användas för att lagra grafik för webbbilder.

Mer information

PNG-filen öppnas i Microsoft Windows Photos

PNG-formatet skapades som svar på begränsningar med GIF-formatet, främst för att öka färgen stöd och för att ge ett bildformat utan patentlicens. Även om GIF-bilder bara stöder helt ogenomskinliga eller fullständigt transparenta pixlar kan PNG-bilder innehålla en 8-bitars transparentkanal, vilket gör att bildfärgen kan blekna från ogenomskinlig till transparent.

PNG-bilder kan inte animeras som GIF-bilder. Det relaterade .MNG formatet kan dock animeras. PNG-bilder ger inte CMYK-färgstöd eftersom de inte är avsedda att användas med professionell grafik. PNG-bilder stöds nu av de flesta webbläsare.

OBS! Mac OS X 10.4 och senare sparar skärmdumpar som PNG-filer. Ubuntu Linux lagrar även skärmdumpar i skärmbilden i PNG-format.

Allmänning PNG filnamn

Skärmdump YYYY-MM-DD vid HH.MM.SS PM.png - Namnet ges till skärmdumpar i Mac OS X, där en tidsstämpel ingår i filnamnet.

Program som öppnas PNG filer
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Microsoft Windows Media Player
Smith Micro Poser
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Roxio Creator
GIMP
Google Drive
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Adobe Illustrator
Linux
Adobe Acrobat
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Inkscape
Blender
ImageMagick
vhf interservice Cenon
Synfig Studio
yWorks yEd Graph Editor
GDevelop
Kodi
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Adobe Photoshop Express for Android
Google Drive for Android
Seavus iMindQ
Apowersoft Phone Manager
Microsoft PowerPoint for Android
Macintosh
Apple Final Cut Pro
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Smith Micro Poser
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Apple Safari
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Inkscape
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
iOS
Apple Safari
RealNetworks RealPlayer Cloud
Adobe Photoshop Express for iOS
Google Drive for iOS
Pixelmator for iOS
Apple Pages for iOS
Seavus iMindQ
Microsoft Word for iOS
Microsoft PowerPoint for iOS
WEB
Microsoft OneDrive

IrfanView (Windows)

Ett bra sätt att öppna PNG-filer är att använda IrfanView. Detta är gratis programvara som låter dig öppna och visa foton och bilder som sparats i en mängd olika format på ett ganska enkelt och omedelbart sätt.

För att öppna PNG-filer med IrfanView är det första steget att ladda ner och installera programmet på din dator. För att göra detta, gå till dess officiella webbplats så att du omedelbart kan ansluta till nedladdningssidan för programmet. Klicka sedan på IrfanView-posten på sidan under orden 32-bitars eller 64-bitars beroende på vilken Windows-version som är installerad på din dator. Klicka sedan på knappen Ladda ner nu på den nya webbsidan och vänta tills nedladdningen av programvaran startar och avslutas.

När nedladdningen är klar öppnar du iviewxxx_setup-exe-filen som laddades ner till din dator och startar installationen av programvaran genom att klicka på Ja och sedan Nästa fyra gånger i rad. Klicka slutligen på knappen Klar.

Vänta tills programmets fönster visas på skrivbordet och klicka sedan på Arkiv-knappen i det övre högra hörnet av fönstret, välj Öppna ... i menyn, välj den PNG-fil du vill öppna och klicka sedan på Öppna.

Därefter är proceduren för att öppna PNG-filer med IrfanView avslutad och du bör äntligen kunna se bilden korrekt i programmets fönster.

Om det behövs kan du också använda knapparna och kommandona överst i programfönstret för att förbättra visningen av filen eller göra ändringar i den. Med hjälp av knapparna högst upp i IrfanView-fönstret kan du visa filen som ett bildspel, spara bilden, skriva ut den, kopiera och klistra in och öka eller minska zoomnivån. Genom att klicka på Redigera-menyn och sedan välja Visa måldialog kan du visa ett verktygsfält för att infoga text, färg och mer i filen. För att spara alla ändringar du har gjort i filen, klicka på Arkiv-menyn och välj Spara (originalmapp).

Förhandsgranska (OS X)

Om du äger en Mac och vill förstå hur du öppnar PNG-filer bör du veta att det enklaste och mest omedelbara sättet att göra detta är att använda Preview, programmet som finns tillgängligt som standard på Mac där du kan visa och redigera bilder och dokument i alla vanliga format, inklusive PNG.

För att kunna öppna PNG-filer med Preview är allt du behöver göra att klicka två gånger på filikonen. Vänta tills förhandsgranskningsfönstret visas på ditt OS X-skrivbord. Alternativt går du till startplattan och klickar på förhandsgranskningsikonen, väntar tills förhandsgranskningsfönstret syns på skärmen, välj sedan den PNG-fil du vill öppna och klicka på knappen Öppna.

Vänta några ögonblick tills proceduren för att öppna PNG-filer med förhandsgranskning är klar och filen du valt syns på skärmen.

Om det behövs kan du göra snabba ändringar av PNG-filen genom att klicka på knappen som representerar en portfölj högst upp i förhandsgranskningsfönstret och sedan klicka på knappen som motsvarar det verktyg du vill använda. Sedan kan du spara dina ändringar genom att stänga förhandsgranskningsfönstret och vid behov bekräfta din avsikt att göra det.

Om PNG filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil png-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Portable Network Graphic, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Hur går det med din dag? Jag hoppas att svaret på den frågan är riktigt bra. Det måste kännas skönt att vara författare till en sida som hjälper många människor som jag. Artikeln som handlar om filtillägget .png hjälpte mig att klara min läxa. Jag hade ingen aning om vilka skillnader som fanns mellan dessa och en vanlig JPEG-bild. Ibland när jag letar upp bilder i PNG-formatet laddar jag ner dem med en vit bakgrund med små rutor. Och om jag ska vara ärlig så suger det ganska mycket haha. Men det var intressant att läsa att PNG-bilder är mer än en bild utan bakgrund. De är på samma sätt komprimerade som en GIF-fil. Stödet för fullfärgade, icke-indexerade RGB- eller RGBA-bilder är bra för en person som jag som arbetar med en kamera. Tack!