Huvud : Filtillägg : .avchd Fil

.avchd Fil

FiltypHigh Definition Video File

Utvecklare Sony, Panasonic
Kategori Video Files
Format N/A

.AVCHD alternativnummer

Ett filbaserat format för digital inspelning och uppspelning av högupplöst video; namnet är en akronym som står för Advanced Video Coding High Definition.

Mer information

AVCHD-formatet introducerades 2006 efter att ha utvecklats gemensamt av Sony och Panasonic, främst för användning i högupplösta konsument videokameror. Som ett format gynnar AVCHD jämförbart med .HDV och är ett format som är acceptabelt för professionell användning.

Uppspelning av AVCHD-formatet stöds inte över alla Blu-ray Disc-spelare eftersom även om AVCHD delar många format likheter med Blu-ray Disc, det ingår inte i Blu-ray Disc-specifikationen.

OBS! Det finns en känd inkompatibilitet för AVCHD-formatet i Panasonic-märkes ursprungliga HD Writer-import- och redigeringsprogram, som skickades från 2006 till 2008. Den här versionen av HD Writer kan inte känna igen det nuvarande 1080i-formatet eller senare format som 1080p50 eller 1080p60. Den nyare HD Writer AE kan faktiskt läsa det nyare 1080i-formatet medan versioner 2 och högre kan läsa 1080p (i båda bildräntorna).

Program som öppnas AVCHD filer
Windows
VideoLAN VLC media player
Corel VideoStudio
Xilisoft Video Converter Ultimate
Pinnacle Studio
Linux
VideoLAN VLC media player
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Xilisoft Video Converter Ultimate
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Om AVCHD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för avchd och hur man öppnar den.

Filtypen High Definition Video File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av FileExt-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.