Hemsida : Filtillägg : .bashrc Fil

.bashrc Fil

Filtyp Bash Non-Interactive Login Shell File

Utvecklare The GNU Project
Kategori Systemfiler
Format Text

.BASHRC alternativnummer

Shell-fil som används av Linux- och Mac OS X-terminalprogram. innehåller installationsinstruktioner för skalet, t.ex. deklarationer för miljövariabler och standardskript som ska köras; används ofta för att ställa in användarinställningsprompningsinställningar samt sökvägar för vanliga kataloger och programkomponenter.

Mer information

BASHRC-filer exekveras automatiskt när en användare skapar ett nytt skal som är ett icke-interaktivt inloggningsskal. Med andra ord kör BASHRC-filer för varje Bash-kommando som körs efter att terminalen har skapats. Detta kan vara användbart för att initiera samma inställningar för inbyggda skalskript.

BASHRC-filer skiljer sig från .BASH_PROFILE -filer, som körs för interaktiva inloggningsskal (när en användare anger inloggningsuppgifter eller öppnar en ny terminal).

OBS! BASHRC-filer är dolda och innehåller inte ett filnamn prefix. De har alltid filnamnet .bashrc och finns i användarens hemkatalog.

Program som öppnas BASHRC filer
Windows
IDM UltraEdit
Linux
GNU Bash
IDM UltraEdit
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Bash
Apple Terminal
IDM UltraEdit

Om BASHRC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil bashrc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Bash Non-Interactive Login Shell File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.