Hemsida : Filtillägg : .bsp Fil

.bsp Fil

Filtyp Quake Engine Game Map File

Utvecklare id Software
Kategori Spelfiler
Format Binary

.BSP alternativnummer

En BSP-fil är en kartfil som används av spel som utvecklats med en av Quake-spelmotorerna. Den innehåller layoutinformation, objekt och resurser för en nivåkarta. BSP-filer används av många spel, inklusive Quake, Quake 2, Quake 3, Half Life, Half Life 2, Team Fortress, Counter-Strike, Counter-Strike: Condition-Zero, Portal och Call of Duty: World at Krig.

Mer information

BSP står för "binär rymdpartitionering", vilket är en teknik som bryter upp invecklade polygoner i konvexa uppsättningar. Detta gör det möjligt att göra 3D-kartor snabbare. BSP-filer består av "klumpar", som är bitar av data som definieras i filhuvudet. Dessa inkluderar Entiteter, Noder, Vertikaler, Planer, Löv, Synlighet, Ansikter och Texturer.

BSP-kartor sammanställs i ett binärt format. De kan sammanställas från .MAP filer med hjälp av verktyg som Q3Map2 och Irrlicht. De kan också skapas med id-programvara som GtkRadiant och DarkRadiant.

Eftersom BSP-filer sammanställs från kartredigeringsprojekt, ändras de vanligtvis inte direkt. Vissa BSP-kort dekompilatorer finns, till exempel Q3Map2, EntSpy, Vmex och BSP2MAP, men de brukar inte dekompilera BSP-filer korrekt.

Quake-motorer som använder BSP-filer inkluderar id Tech 1 (Doom Engine), Quake Motorn (den ursprungliga Quake-motorn), id Tech 2 (Quake II Engine), id Tech 3 (använd ursprungligen för Quake III Arena) och id Tech 4 (ursprungligen används för Doom 3).

OBS! Eftersom ventilens källmotor härstammar från Quake-motorn, använder den också BSP-filer för kartor. Source Engine användes för att utveckla spel som Half-Life 2 och Team Fortress 2.

Program som öppnas BSP filer

Om BSP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil bsp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Quake Engine Game Map File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.