Hemsida : Filtillägg : .map Fil

.map Fil

Filtyp 1Quake Engine Map File

Utvecklare id Software
Kategori Spelfiler
Format Text

Vad är MAP file?

En MAP-fil är en spelkarta skapad för spel som utvecklats med en av Quake-motorerna. Den sparas i ett läsbart textbaserat format. MAP-filer är komprimerade men kan sammanställas till en .BSP binär kartfil för användning i spel som Half-Life, Quake, Quake 2 och Quake 3.

Mer information

MAP-filer kan byggas med flera kartredigerare, inklusive Valve Hammer Editor, som också sammanställer kartan i mål BSP-format. Ett annat populärt verktyg som använder MAP-filer är TorquePowered.coms Torque Constructor, som kan omvandla kartor till .DIF format för utveckling. De resulterande kartfilerna används för momentspel, som riktar sig mot PC-, mobil- och konsolplattformar.

Många spelmotorer använder MAP-formatet, inklusive Quake-motorer, Momentmotor, Goldsource Engine, Dark Engine och Orealistisk motor.

OBS: Valve Hammer Editor 4, som används för Half-Life, sparar kartfiler i det nya .VMF formatet. Programmet var tidigare kallat "Worldcraft", men kallas nu allmänt som "Hammer."

Program som öppnas MAP filer
Windows
Microsoft Notepad
QuArK
Valve Hammer Editor
Torque Constructor
id Software GtkRadiant
MAP3BSPC
Q3Map2

Filtyp 2Halo Map File

Utvecklare Bungie Studios
Kategori Spelfiler
Format Binary

.MAP alternativnummer 2

Spelkarta som används av Halo: Combat Evolved, det första spelet i Halo första person shooter serien; Används även av Halo: Custom Edition, en icke-stödd expansion till Halo: Combat Evolved; sparar en spelkarta och kan innehålla terräng, objekt, spawnpoäng och annan nivåinformation.

Mer information

Vissa Halokartor kan redigeras med Halo Map Tools.

Program som öppnas MAP filer
Windows
Bungie Halo: Combat Evolved
Halo Map Tools
Macintosh
Bungie Halo: Combat Evolved

Filtyp 3Fallout Map File

Utvecklare Bethesda Softworks
Kategori Spelfiler
Format Binary

.MAP alternativnummer 3

Fil som används av Fallout 1 och 2, som är post-apokalyptiska, futuristiska rollspelande videospel; innehåller kartdata som beskriver spelmiljöen inklusive gridgränser, väggar, landskap, djur och objekt.

Mer information

MAP-filen består av 5 sektioner:

Program som öppnas MAP filer
Windows
Bethesda Softworks Fallout 2
Bethesda Softworks Fallout 1

Filtyp 4Furcadia Dream File

Utvecklare Furcadia
Kategori Spelfiler
Format Binary

.MAP alternativnummer 4

Spelkarta, som kallas "Dream", som används av Furcadia, ett 2D multiplayer online-spel som ligger i en fantasivärld. sparar kartbredd, höjd, effekter som regn och föremål som träd, väggar, byggnader och magiska växter.

Mer information

MAP-filer kan redigeras med Furcadia Dream Editor (DreamEd.exe), som ingår i Furcadia-installationen. Anpassade kartor kan användas för att leka med andra online.

Program som öppnas MAP filer
Windows
Furcadia

Filtyp 5Image Map

Utvecklare N/A
Kategori Webfiler
Format N/A

.MAP alternativnummer 5

Textfil för serverns sida som definierar områden på en webbsida som länkar till olika platser; tillåter användare att klicka på olika delar av en bild för att öppna olika sidor.

Mer information

MAP-filer refereras av en .HTML webbsida, men behandlas av webbservern.

Program som öppnas MAP filer

Filtyp 6Leges Motus Map File

Utvecklare Leges Motus
Kategori Spelfiler
Format Text

.MAP alternativnummer 6

Spelkarta som används av Leges Motus, ett 2D multiplayer skjutspel som sätter noll gravitation; lagrar layouten för kartan, inklusive gympunkter, väggar och platserna för kartobjekt och motsvarande sprites; ligger i katalogen \ data \ maps \ i spelinstallationen.

Program som öppnas MAP filer

Filtyp 7Rigs of Rods Key Assignments File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format Text

.MAP alternativnummer 7

Key assignment-fil som används av Rigs of Rods (RoR), en bil, lastbil, flygplan och båtsimulator; innehåller information som beskriver hur användarens tangentbord är mappat och vilka nycklar som hör samman med specifika åtgärder i RoR.

Mer information

Informationen lagras i vanlig text och visas i följande format: EVENT_NAME EVENT_TYPE KARTLÄGGNING

Allmänning MAP filnamn

input.map - Det vanliga namnet för MAP-filen som innehåller nyckeluppdragen för simulatorn.

Program som öppnas MAP filer
Windows
Rigs of Rods
Linux
Rigs of Rods
Macintosh
Rigs of Rods

Filtyp 8Weather Defender Map

Utvecklare SWIFT Weather
Kategori Data filer
Format N/A

.MAP alternativnummer 8

Väderkartformat som används av Weather Defender, ett väderövervakningssystem som är särskilt utformat för akuthantering och första respondenter. kan innehålla anpassade geografiska och referenslager.

Mer information

Väderförsvarskartor kan sparas för att lagra anpassade konfigurationer för prognoser för svårt väder. Dessa kartor kan laddas snabbt för att visa anpassade väderprognoser.

Program som öppnas MAP filer
Windows
SWIFT Weather Defender

Filtyp 9Mapjects Server Webparts File

Utvecklare Mapjects Development
Kategori GIS Files
Format Binary

.MAP alternativnummer 9

Fil som används av Mapjects GRYD, en operations visualiseringsplattform för energihantering, säkerhetshantering och logistik; lagrar en konfiguration av en eller flera "Webparts", som är widgets som kan sammanfogas för att producera integrerade visualiseringar; innehåller även de GIS-metadata som krävs för att visa data.

Mer information

MAP-filer är datas filer på serversidan, och de innehåller både data- och programfilerna för mjukvarupaketet. En motsvarande .MAPX -fil används för att visa informationen i MAP-filen till användaren via en webbsida.

OBS: Mapject GRYD gör HTML5, Silverlight, Flash och PHP, samt kod från ASP.NET Razor View Engine.

Program som öppnas MAP filer
Windows
Mapjects GRYD
Linux
Mapjects GRYD

Filtyp 10TECkit Mapping File

Utvecklare SIL International
Kategori Diverse filer
Format Text

.MAP alternativnummer 10

Textmappningsfil som används av TECkit, ett program som används för textomvandling; sparas i ett vanligt textformat och innehåller regler som kartlägger från en teckenuppsättning till en annan; sammanställd i en .TEC -fil, som kan användas för att utföra konverteringen.

Program som öppnas MAP filer

Filtyp 11NAVIGON Map File

Utvecklare NAVIGON
Kategori GIS Files
Format Binary

.MAP alternativnummer 11

Kartfil som används av NAVIGON GPS-navigationsenheter; innehåller en karta, inklusive vägar och intressepunkter används av NAVIGON-programvaran för att skapa navigeringsvägar och visa kartinformation under körning.

Program som öppnas MAP filer
Windows
NAVIGON Sync

Filtyp 12Super Mario War Map File

Utvecklare Michael Schaffer and Florian Hufsky
Kategori Spelfiler
Format N/A

.MAP alternativnummer 12

En MAP-fil är en spelkarta som används av Super Mario War, ett open-source Super Mario-liknande videospel. Den innehåller layouten av en nivå i spelet, som inkluderar placeringen av block, objekt och sprites. MAP-filer finns i mappen "Kartor" i spelinstallationsmappen.

Mer information

MAP-filer laddas av spelet när en användare väljer nivån. Du kan också skapa och ändra MAP-nivåer med hjälp av Nivåredigeringsverktyget (Leveleditor.exe) som ingår i Super Mario War-nedladdningen. Super Mario War har många av samma element som andra Super Mario-serie spel. Huvudelementet i spel är att spelare hoppar på huvudet på andra spelare för att besegra dem. Spelare kan också använda saker placerade över varje nivå för att besegra andra spelare.

Program som öppnas MAP filer

Om MAP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil map-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Super Mario War Map File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Herregud! Jag har inte sett ett filtillägg med tretton möjliga associationer. Mitt hjärta hoppade över ett slag för ett ögonblick lol. Jag läste om filändelsen .map på din webbplats. Det finns många videospel som använder dessa filer haha. Jag är ett Halo-fan, så den andra beskrivningen av filtypen hjälpte mig bäst. Det är häftigt att de användes i det första Halo-spelet. Jag har inte hört talas om Custom Edition tidigare så jag ska också ta en titt på det senare. Det är häftigt att MAP-filer sparar allt i spelet som rör kartorna. Jag skulle ha trott att spawnpunkter eller fordon skulle ha en annan förlängning. Vilka är några av de kartor som kan redigeras med programmet Map Tools? Tack så mycket. Fortsätt att publicera dessa! :)