Hemsida : Filtillägg : .cpi Fil

.cpi Fil

Filtyp 1AVCHD Video Clip Information File

Utvecklare Sony
Kategori Video Files
Format Binary

Vad är CPI file?

En CPI-fil är en videofilinformationsfil som skapats av olika högupplösta (HD) digitala videokameror. Den används för att beskriva en .MTS eller AVCHD, videoström och innehåller metadata, såsom bildhastighet, bilder per sekund och bildförhållande.

Mer information

KPI-filer sparas i AVCHD-videoformatet, som utvecklades gemensamt av Sony och Panasonic och släpptes först på Sony Handycam HDR-UX1 digital videokamera 2006. CPI-filer finns vanligtvis i AVCHD / BDMV / CLIPINF-katalog över HD-videoinspelnings media.

Program som öppnas CPI filer
Windows
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
Corel VideoStudio
Adobe Premiere Pro
Pinnacle Studio
CyberLink Media Suite
Macintosh
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Adobe Premiere Pro

Filtyp 2Codepage Information File

Utvecklare Microsoft
Kategori Systemfiler
Format N/A

.CPI alternativnummer 2

Lagrar tangentbordskartläggning och inställningar för helskärmsfonter för MS-DOS och Windows; innehåller inbäddade representationer av teckengyferna som representerar standardfonter; kan modifieras för att passa olika språk.

Program som öppnas CPI filer
Windows
Microsoft Windows

Om CPI filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil cpi-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Codepage Information File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Tack för din förklaring av .cpi filändelsen. Min videokamera gjorde några klipp och inkluderade den här filen, så jag tvekade att radera dem. Är det då okej att jag gör det? Jag är säker på att informationen som de innehåller är mycket användbar för professionella fotografer och redigerare. Ändå har jag ingen nytta av att veta bildfrekvensen eller bildförhållandet för mina klipp. Det är ändå intressant att de kan öppnas av program som Premiere Pro eller Kdenlive. Jag undrar om de fortfarande används nuförtiden. Jag tror det, för enligt vad jag läser i din artikel om de först släpptes runt 2006 verkar de vara en gammal fil (som min videokamera). Hur som helst, tack för all information som du samlat in om detta tillägg. Hälsningar