Hemsida : Filtillägg : .crypt12 Fil

.crypt12 Fil

Filtyp WhatsApp Encrypted Database File

Utvecklare WhatsApp
Kategori Database Files
Format N/A

.CRYPT12 alternativnummer

En CRYPT12-fil är en krypterad databas som skapats av WhatsApp Messenger, en Android Messenger-applikation. Den innehåller en 256-bitars AES-krypterad databas med meddelanden som skickas och tas emot via appen.

Mer information

Utvidgningen "crypt12" läggs ofta till en .DB fil för att skapa en .DB.CRYPT12 -fil, som används av WhatsApp för att säkra en användares meddelandedatabas på hans eller hennes Android-enhet. För varje ny avgift använder WhatsApp Messenger en annan algoritm för att kryptera DB-filerna. Den förlängning som bifogas DB-filen, till exempel .CRYPT7 eller .CRYPT8 , betyder algoritmen.

Om du vill dekryptera en CRYPT12 för att visa meddelandegenskapen för appens användare måste du hitta nyckelfilen, som lagrar krypteringsnyckeln. Nyckelfilen är lagrad på följande plats: /data/data/com.whatsapp/files/key

En CRYPT12 databasfil finns på SD-kortet på en Android-enhet med WhatsApp Messenger installerat. Du kan hitta den i följande katalog: / sdcard / WhatsApp / Databaser

Du kan använda Omni-Crypt-appen för att konvertera CRYPT12-filer till .CRYPT äldre filer på din Android-enhet. Du kan också använda WhatCrypt webbprogram för att dekryptera och ladda upp / lagra dina CRYPT12-filer.

Allmänning CRYPT12 filnamn

msgstore.db.crypt12 - Namn på filen som innehåller databasen med chattmeddelanden. Datumet kan visas efter "msgstore" i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD för att indikera meddelanden som är lagrade i den databasfilen.

Program som öppnas CRYPT12 filer
Android
WhatsApp Messenger for Android
WEB
WhatCrypt

Om CRYPT12 filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil crypt12-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen WhatsApp Encrypted Database File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God morgon! Bra förklaring av .crypt12-filer. Jag visste inte att man kunde lägga till tillägg till befintliga filer för att lägga till ett extra säkerhetslager. Jag tycker att det är betryggande att alla känsliga uppgifter om Whatsapp-chattar lagras i denna typ av filer och att det dessutom krävs en nyckel för att få tillgång till dem. Även om detta är exklusivt för Android-versionen av Messengern skulle det vara intressant att se hur det fungerar på iOS och desktop. För att öppna en .crypt12 använde jag webbverktyget WhatCrypt och importerade den tillsammans med krypteringsnyckeln. Efter att ha fått tillgång till filerna kunde jag se min meddelandehistorik. Detta kan vara användbart för att lagra mina konversationer på min dator och återbesöka dem om jag behöver utan att ha min telefon.