Hemsida : Filtillägg : .db Fil

.db Fil

Filtyp 1Mobile Device Database File

Utvecklare N/A
Kategori Database Files
Format Binary

Vad är DB file?

En DB-fil är en databasfil som används på mobila enheter som Android, iOS och Windows Phone 7-mobiltelefoner. Det används ofta för att lagra kontakter och SMS-information, men kan lagra vilken typ av enhet eller programdata som helst. DB-filer lagras vanligtvis i ett SQLite-databasformat, men kan också vara låsta eller krypterade så att användaren inte kan se data direkt.

Mer information

DB-filer på mobiltelefoner är generellt inte avsett att öppnas eller redigeras manuellt eftersom de är supportfiler som innehåller information för enheten eller för en applikation.

Ett exempel på ett DB filen är sms.db, en iOS-supportfil som lagrar användarens textmeddelanden (finns i / privat / var / mobil / bibliotek / SMS / katalog på enheten). Ett annat exempel på en DB-fil är consolidated.db, en databasfil på iOS-enheter som automatiskt spårar platsinformation.

Program som öppnas DB filer
Windows
SQLite
Linux
SQLite
Macintosh
SQLite
iOS
Apple iOS

Filtyp 2Windows Thumbnail Cache

Utvecklare Microsoft
Kategori Diverse filer
Format N/A

.DB alternativnummer 2

Cache miniatyrbilder som representerar större bilder i en Windows-mapp; lagrar små versioner av bilder som är lagrade i en mapp för snabbare surfning; vanligtvis inte sett om inte alternativet "Visa osynliga filer" är markerat i Windows-visningsalternativen.

Mer information

Windows Thumbnail Cache-filer heter Thumbs.db som standard. För mer information om Windows Thumbs.db-filer, inklusive hur du förhindrar att de skapas, följ dessa instruktioner.

Allmänning DB filnamn

Thumbs.db - En dold fil skapad av Windows för att lagra miniatyrbilder av bilder i en mapp. Det kan raderas, men Windows kommer att omarbeta filen.

Program som öppnas DB filer
Windows
Microsoft Windows

Filtyp 3Database File

Utvecklare N/A
Kategori Database Files
Format Binary

.DB alternativnummer 3

En DB-fil är en generisk databasfil som lagrar data i ett strukturerat format, vanligtvis med ett arrangemang av tabeller, tabellfält, fältdatatyper och fältvärden. Det kan skapas av olika databasprogram och exporteras till olika format, till exempel .CSV files. DB-filer kan också importeras av flera databasprogram och används även för spelfiler.

Program som öppnas DB filer
Windows
LibreOffice
Microsoft Access
SQLite
Synopsys Design Compiler Graphical
Aryson SQLite Database Recovery
Linux
LibreOffice
SQLite
Macintosh
LibreOffice
SQLite

Filtyp 4QQ Account Database File

Utvecklare Tencent
Kategori Data filer
Format Binary

.DB alternativnummer 4

Datafil skapad av QQ, ett kinesiskt online chattprogram; kan lagra kontaktlistan eller logga på onlinechatt sessioner för ett användarkonto; används för att lagra applikationsdata lokalt och ladda det genom programgränssnittet.

Mer information

QQ DB-filer sparas vanligtvis i katalogen \ Program Files \ Tencent \ QQ \ [Kontonummer] \.

Program som öppnas DB filer
Windows
Tencent QQ

Filtyp 5X-Ray Engine Database

Utvecklare GSC Game World
Kategori Spelfiler
Format N/A

.DB alternativnummer 5

Databas innehållande objekt och annan information som används i spel utvecklade med röntgenmotorn; Används av S.T.A.L.K.E.R .: Clear Sky, S.T.A.L.K.E.R .: Shadow of Tjernobyl och andra GSC Game World-spel; liknar .GCF filer som används av Valve-baserade spel.

Mer information

OBS: Röntgenmotordatabasfiler kan också använda tilläggen ".db0", ".db1", ".db2", ".dba", ".dbb", ".dbc" osv .

Program som öppnas DB filer
Windows
S.T.A.L.K.E.R. Data Unpacker

Filtyp 6Skype Chat History File

Utvecklare Skype
Kategori Data filer
Format Text

.DB alternativnummer 6

Chatthistorikfil skapad och använd av Skype, ett program som låter dig ringa telefonsamtal, meddelanden och videoklipp. innehåller din konversationshistorik, som inkluderar alla snabbmeddelanden och samtalsdetaljer som en användare har skickat till och fått från kontakter.

Mer information

OBS! Du kan överföra Skype-chatthistoriken till en annan enhet genom att ersätta main.db-filen på den nya enheten med main.db-filen som innehåller chatthistoriken du vill behålla.

Allmänning DB filnamn

main.db - Namn på huvudfilen som innehåller chatthistorikmeddelanden.

Program som öppnas DB filer

Om DB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil db-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Skype Chat History File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag undersökte lite mer om hur telefoner lagrar viktiga uppgifter som kontakter och meddelanden och fann att .db är den mest använda filen. Din förklaring om detta tillägg är underbar, inte bara för denna användning utan även för alla andra också! För att testa dess databasfunktioner bestämde jag mig för att göra en kopia av min telefon till min dator. Där upptäckte jag filen sms.db och bestämde mig för att öppna den med SQLite-programmet. Det var fantastiskt att se hur all min information sparas i den här typen av filer! Jag undrar om man helt enkelt kan kopiera en .db-fil från en iPhone till en Android för att överföra all information. Hur som helst var det också väldigt lärorikt att läsa om andra användningsområden! Tack för artikeln.