Hemsida : Filtillägg : .djvu Fil

.djvu Fil

Filtyp DjVu Image

Utvecklare LizardTech
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.DJVU alternativnummer

En DJVU-fil är ett komprimerat bildformat utvecklat av AT & T och marknadsfört av LizardTech. Den är utformad så att innehållsutvecklare kan skanna högupplösta färgsidor av böcker, tidskrifter, serier, kataloger etc. och publicera dem på webben.

Mer information

DjVu-komprimering kan komprimera färgdokument 5 till 10 gånger mer än .JPEG eller .GIF kompression och 3 till 8 gånger mer än .TIFF komprimering för svartvita dokument.

OBS: DjVu uttalas "deja vu."

Program som öppnas DJVU filer
Windows
WinDjView
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
Extensis DjVu Solo
KDE Okular
Calibre
Linux
DjVuLibre DjView
KDE Okular
Calibre
Macintosh
MacDjView
KDE Okular
Calibre
iOS
DjVu Reader

Om DJVU filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil djvu-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen DjVu Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God eftermiddag. Din förklaring av filtillägget .djvu löste många av mina frågor. De gällde främst deras användningsområden och de program som kan redigera genom dem. Att förstå vad en rasterbildfil är kan vara komplicerat för vissa användare. Den bästa aspekten av DJVU-filer är den högupplösta skanningen som de har att erbjuda. Jag har sett andra tillägg som fungerar på liknande sätt men som gör ett fruktansvärt bra jobb när det gäller att ha bra kvalitet. Det är galet att se att den släpptes för mer än tjugo år sedan! Finns det en nyare version av dessa? Jag har den frågan eftersom den senaste revideringen var 2005. Att ha jämförelserna med både JPEG- och GIF-komprimering är ett bra faktum att visa. Fortsätt med det goda arbetet!