Hemsida : Filtillägg : .docm Fil

.docm Fil

Filtyp Word Open XML Macro-Enabled Document

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format Zip

.DOCM alternativnummer

En DOCM-fil är ett dokument som skapats av Microsoft Word, en populär ordbehandlare som ingår i Microsoft Office. Den innehåller inbäddade makron som kan utföras i dokumentet. DOCM-filer används för att automatisera Word Open XML-dokument ( .DOCX ) uppgifter genom att lägga till avancerad makrofunktionalitet.

Mer information

DOCM-fil öppen i Microsoft Word 2016

Makroner är en serie kommandon grupperade tillsammans som ett enda kommando och exekveras för att automatiskt slutföra en uppgift. De är användbara för att spara tid när du utför upprepade funktioner som datainmatning eller beräkning. Du kan också tilldela ett makro till en viss knapp i Word eller tangenttryckning för att spara tid. För att spela in ett makro väljer du Visa → Makroer → Spela in makro.

DOCM-filer sparas med hjälp av det öppna XML-baserade Word-dokumentformatet, som introducerades i Office 2007. De kan öppnas av Microsoft Word 2007 eller tidigare versioner av Word med Open XML-komponentsupport.

Program som öppnas DOCM filer
Windows
AbiSource AbiWord
Microsoft Works
SoftMaker Office
Microsoft Word
Corel WordPerfect
Adobe RoboHelp
IMSI TurboPDF
Pack
Linux
AbiSource AbiWord
SoftMaker Office
Android
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Planamesa NeoOffice
Microsoft Word for Mac
iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro

Om DOCM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil docm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Word Open XML Macro-Enabled Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag visste inte att Word också hade makron. Detta är verkligen fantastiskt eftersom jag är säker på att människor på kontor runt om i världen måste använda dem för att automatisera vissa uppgifter. Tack för din förklaring om filtillägget .docm. Jag öppnade Word och försökte med de instruktioner du nämnde. Jag kunde spela in min makro och spara den i denna fil. Jag är glad att de kan öppnas av olika versioner av Word! Jag antar att människor före dem måste ha upprepat tråkiga uppgifter flera gånger. När jag läser din artikel ser jag att de också kan användas för att sprida skadlig kod. Finns det något sätt att skilja dokumenten åt? Jag vill inte riskera min dator, men det är bra att Word frågar om du vill aktivera makron för att förhindra detta. Tack för all information.