Hemsida : Filtillägg : .dpx Fil

.dpx Fil

Filtyp 1Digital Picture Exchange File

Utvecklare SMPTE
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

Vad är DPX file?

Kodak raster bildformat som används för att överföra filmbilder till ett digitalt medium utan förlust av kvalitet; även kallad en "Digital Moving Picture Exchange Bitmap;" exporteras ofta som en ramsekvens som innehåller en serie stillbilder.

Mer information

DPX-formatet utvecklades ursprungligen av Kodak, men blev sedan förbättrat och publicerat av SMPTE (Society of Motion Picture and Television Engineers), som nu behåller filformatet. DPX-filer liknar .CIN -filer, det ursprungliga Kodak-formatet, men de innehåller ytterligare information i filhuvudet.

Program som öppnas DPX filer
Windows
Adobe Photoshop
XnViewMP
Adobe SpeedGrade
MAGIX VEGAS
Chaos Group Pdplayer
Natron
Linux
XnViewMP
Chaos Group Pdplayer
Natron
Macintosh
Apple Final Cut Pro
Adobe Photoshop
XnViewMP
Lemkesoft GraphicConverter
Adobe SpeedGrade
Blackmagic Design Fusion for Mac
Chaos Group Pdplayer
Natron
Autodesk Smoke 2018

Filtyp 2VASCO DIGIPASS File

Utvecklare Vasco Data Security International
Kategori Data filer
Format Binary

.DPX alternativnummer 2

Fil som används av VASCO-programvaran för att säkert verifiera program och användare över ett nätverk; innehåller en samling tokens samt lösenordsparametrar som svarlängd, utmaningslängd och upplåsningsinformation.

Mer information

DPX-filer installeras på en server där Vasco-programvaran finns. Efter installationen använder användarna en säkerhetstoken utöver deras inloggningsinformation för att verifiera åtkomst till sina fjärranslutna applikationer.

DPX-filer används vanligtvis inom affärsapplikationer för att säkert verifiera användare och mobila enheter från avlägsna platser. De används vanligtvis i internetbank, e-handel och online-regeringsapplikationer.

Program som öppnas DPX filer
Windows
VASCO DIGIPASS
VASCO VACMAN
VASCO aXsGUARD
VASCO IDENTIKEY
VASCO DIGIPASS Pack

Filtyp 3DrawPlus Template

Utvecklare Serif
Kategori Vector Image Files
Format Binary

.DPX alternativnummer 3

Vektor bildmall skapad av DrawPlus, ett grafikredigeringsprogram; innehåller samma information som en .DPP ritningsfil, men används som en mall för att skapa flera ritningar från samma utgångspunkt.

Program som öppnas DPX filer

Om DPX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dpx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen DrawPlus Template, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag undrade hur Kodax brukade överföra sina bilder till datorn utan att förlora kvalitet. Efter att ha sökt på internet snubblade jag över din artikel och hittade precis vad jag ville ha! Så enligt vad jag förstår visas de som bildsekvenser? Vad är fördelen med detta? Jag försökte importera några till Final Cut Pro X och kunde se mina bilder korrekt. När jag läste om andra användningsområden för tillägget var det häftigt att få veta hur det kan användas för att autentisera program. Är det så här som systemadministratörer på företag validerar programvara? Slutligen var det synd att läsa att dess användning av DrawPlus har upphört. Jag minns att min far brukade ha det programmet på sin dator och att det var helt oslagbart! Tack för all bra information!