Programvara : Natron : Natron

Natron

Version
1
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Video

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Nodbaserat gränssnitt för kompostering och visuella effekter
  • Flertrådad reningsrörledning för realtids återkoppling
  • OpenColorIO-biblioteket för färghantering
  • OpenImageIO för stöd för filformat
  • Starkt utbyggbart genom installation av OpenFX-plugins

En öppen källkod, nodbaserad applikation som används för att komposera och producera visuella effekter i film och tv. Det skapades 2013 på Inria, en vetenskap och teknikinstitution i Frankrike. Den är tillgänglig för Windows, OS X och Linux.

Natron har ett gränssnitt som använder noder istället för lag för kompositioner och visuella effekter. Natron kan göra flera grafer samtidigt och erbjuder uppspelning i realtid. Programmet bygger på OpenColorIO-biblioteket för färghantering och OpenImageIO för filformatstöd, som inkluderar JPEG, EXR, TIFF, DPX och PNG.

En av de bästa aspekterna av Natron är dess stöd av en bred olika OpenFX-plugins, som TuttleOFX, OpenFX-IO, OpenFX-Yadif deinterlacer och OpenFX-Vegas SDK-prover, som låter dig lägga till funktionalitet till programvaran. Du kan också köpa kommersiella plugins från RE: Vision Effect, GenArts Safir och Furnace by The Foundry.

Natron är ett smutsigt verktyg för att skapa tv- och filmvisuella effekter. Kompositören levereras som ett lättviktspaket, men kan byggas för att spegla dina behov genom installation av plugins. Natron liknar Nuke, en annan nodbaserad kompositör, men det erbjuder inte så många funktioner. Men Natron är gratis tillgänglig, vilket gör det till ett lockande alternativ för användare med kompositbehov som saknar budget.

Uppdaterad: 9 april 2015

▶ Primär filtillägg

.ntp – Natron Project File

▶ Andra filtillägg används Natron 1

Stödda filtyper
.DDS DirectDraw Surface
.TIFF Tagged Image File Format
.PSD Adobe Photoshop Document
.EXR OpenEXR Image
.DPX Digital Picture Exchange File
.BMP Bitmap Image File
.PNM Portable Any Map Image
.ICO Icon File
.NL Natron Layout File
.NPS Natron Node Presets File
Ytterligare relaterade filformat