Hemsida : Filtillägg : .grdb Fil

.grdb Fil

Filtyp Gramps Database File

Utvecklare The Gramps Team
Kategori Database Files
Format N/A

.GRDB alternativnummer

En GRDB-fil är en databas som skapats av Gramps, ett gratis, open source-program som används för att analysera släktforskning. Den innehåller databasinformation för ett släktträd, som innehåller uppgifter om personer, deras relationer, stamfader, händelser och platser.

Mer information

GRDB-filer skapas för att lagra databaser och säkerhetskopiering av databaser med familjemeddelande som angivits av användaren. De sparas i GRDB-formatet, vilket introducerades i GRAMPS 2.0 som en lösning för att ladda / spara tid och problem med minnesanvändning. Formatet var dock mottagligt för datakorruption och ersattes av GPKG-databasformatet 2008 med utgivandet av GRAMPS 3.0.

OBS: Gramps var tidigare känt som GRAMPS, en akronym som står för genealogisk forskning och Analyshanteringsprogrammeringssystem.

Program som öppnas GRDB filer
Linux
Gramps

Om GRDB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil grdb-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Gramps Database File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.