Hemsida : Filtillägg : .hdr Fil

.hdr Fil

Filtyp 1High Dynamic Range Image File

Utvecklare HDRsoft
Kategori Raster bildfiler
Format N/A

Vad är HDR file?

Rasterbild eller digitalt foto sparat i HDRsofts högupplösta bildformat (HDR) används för att förbättra färg och ljusstyrka i en digital bild; kan bearbetas för att fixa mörka skuggor eller tvättade områden på en bild.

Mer information

HDR-programvaran kan också sammansätta flera foton med olika exponeringar för att skapa en enda bild med ett fullt och jämnt fördelat färgområde.

HDR-filer är också kända som Radiance HDR- eller HDRI-filer.

Program som öppnas HDR filer
Windows
Adobe Photoshop
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Photoshop
Lemkesoft GraphicConverter
Apple Preview
Blackmagic Design Fusion for Mac
HDRSoft Photomatix

Filtyp 2ESRI BIL Header File

Utvecklare ESRI
Kategori GIS Files
Format Text

.HDR alternativnummer 2

GIS-fil som innehåller headerinformation för en .BIL -fil; specificerar layouten och formateringen av BIL-filen så att den kan analyseras och placeras i riktiga världskoordinater i kombination med en separat georeferensfil; sparat i ett ASCII-textformat.

Program som öppnas HDR filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Blue Marble Geographics Global Mapper
GDAL
Linux
GDAL
Macintosh
GDAL

Om HDR filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil hdr-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen ESRI BIL Header File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag är en fotointresserad person och nyligen ville jag lära mig mer om de olika förlängningar som används inom fotografi. Tack för din artikel om .hdr-filer. Den var verkligen lätt att förstå och jag lärde mig något nytt också! Sedan antar jag att dessa filer är tyngre eftersom de stöder bildformatet High Dynamic Range, eller hur? Jag undrar dock om man verkligen kan se skillnaden mellan bilderna om man använder en vanlig bildskärm. Jag hittade några exempel på nätet och kunde utan problem öppna dem i Photoshop. Detta verkar vara ett utmärkt verktyg för mig att använda för att retuschera mina bilder. Ändå var jag inte medveten om att det här tillägget också var förknippat med koordinater i den verkliga världen. Detta verkar vara en ovanlig men häftig användning!