Hemsida : Filtillägg : .heic Fil

.heic Fil

Filtyp High Efficiency Image Format

Utvecklare Moving Picture Experts Group
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.HEIC alternativnummer

En HEIC-fil innehåller en eller flera bilder som sparats i High Effectiveness Image Format (HEIF), ett filformat som vanligtvis används för att lagra foton på mobila enheter. Det kan innehålla en enda bild eller en sekvens av bilder tillsammans med metadata som beskriver varje bild. Filförlängningen ".heic" används mest, men HEIC-filer kan också visas som .HEIF files.

Mer information

HEIC-fil öppnad i Apple Preview 10

HEIF, även känt som H.265, har blivit ett populärt lagringsformat för digitala foton eftersom det tillåter bilder att skapas med en mindre filstorlek samtidigt som bildkvaliteten bibehålls eller förbättras över JPEG. När Apple släppte iOS 11 och MacOS High Sierra år 2017 blev formatet standard för lagring av foton på iOS-enheter. Android 9 Pie introducerade inbyggt stöd för HEIF-bilder också.

Medan Apple först introducerade inbyggt skrivbordsstöd för HEIF med High Sierra (macOS 10.13), introducerade Microsoft också stöd med utgåvan av Windows 10 1809 i Oktober 2018. Windows 10 1803, som släpptes i april 2018, stödjer HEIF-bilder så länge du installerar Microsoft HEIF Image Extensions från Microsoft Store. Det finns flera program som stödjer visning och konvertering av HEIC-bilder, inklusive File Viewer Plus för Windows, som både kan visa och konvertera HEIC-bilder och iMazing HEIC-konverterare för macOS.

Om du använder en iPhone och dela en HEIC-bild med en icke-iOS-användare eller en social media-webbplats, kan bilden konverteras automatiskt till JPEG så att den är kompatibel med målplattformen. Om du inte vill ha detta beteende eller om du vill fortsätta och använda JPEG för att spara bilder i stället för HEIF i iOS, öppna "Inställningar" -appen i iOS, välj Kamera → Formater → Mest kompatibel och välj Mest kompatibel.

OBS! Vissa digitalkameror lagrar också bilder i HEIC-formatet.

Program som öppnas HEIC filer
Windows
Adobe Photoshop
Linux
Dropbox
Android
Simple Soft Alliance Luma: HEIF Viewer and Converter
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple Preview
iMazing HEIC Converter
TunesBro HEIC Converter
iOS
Apple iOS
WEB
Google Photos

Om HEIC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för heic och hur man öppnar den.

Filtypen High Efficiency Image Format, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.