Hemsida : Filtillägg : .heic Fil

.heic Fil

Filtyp High Efficiency Image Format

Utvecklare Moving Picture Experts Group
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.HEIC alternativnummer

En HEIC-fil innehåller en eller flera bilder som sparats i High Effectiveness Image Format (HEIF), ett filformat som vanligtvis används för att lagra foton på mobila enheter. HEIC-filen kan innehålla en enda bild eller en sekvens av bilder tillsammans med metadata som beskriver varje bild. Filändelsen ".heic" används mest, men HEIC-filer kan också visas som .HEIF.

Mer information

 

HEIC-fil öppnad i Apple Preview 10

HEIF, även känt som H.265, har blivit ett populärt lagringsformat för digitala foton eftersom det tillåter bilder att skapas med en mindre filstorlek samtidigt som bildkvaliteten bibehålls eller förbättras över JPEG. När Apple släppte iOS 11 och MacOS High Sierra år 2017 blev formatet standard för lagring av foton på iOS-enheter. Android 9 Pie introducerade också inbyggt stöd för HEIF-bilder.

Medan Apple först introducerade inbyggt Mac-stöd för HEIF med High Sierra (macOS 10.13), introducerade Microsoft också stöd med utgåvan av Windows 10 version 1809 i oktober 2018. Windows 10 version 1803, som släpptes i april 2018, stödjer HEIF-bilder så länge du installerar Microsoft HEIF Image Extensions från Microsoft Store. Det finns flera program som stödjer visning och konvertering av HEIC-bilder, inklusive File Viewer Plus för Windows, som både kan visa och konvertera HEIC-bilder och iMazing HEIC-converter för macOS.

Om du använder en iPhone och delar en HEIC-bild med en icke-iOS-användare eller en social media-webbplats, kan bilden konverteras automatiskt till JPEG så att den är kompatibel med målplattformen. Om du inte vill ha detta beteende eller om du vill fortsätta och använda JPEG för att spara bilder i stället för HEIF i iOS, öppna "Inställningar"-appen i iOS, välj Kamera → Format → Mest kompatibel och välj Mest kompatibel.

OBS! Vissa digitalkameror lagrar också bilder i HEIC-formatet.

Program som öppnas HEIC filer
Windows
Adobe Photoshop
Linux
Dropbox
Android
Simple Soft Alliance Luma: HEIF Viewer and Converter
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple Preview
iMazing HEIC Converter
TunesBro HEIC Converter
iOS
Apple iOS
WEB
Google Photos

Hur man öppnar HEIC-filer på Android

Om du har en Android-enhet och vill öppna filer i HEIC-format på den är det en enkel procedur. Om din enhet är uppdaterad till åtminstone Android 9-versionen (även känd som Android Pie) borde du redan kunna öppna HEIC-filer. 

I vilket fall som helst kan du också ha en Android-enhet som inte kan uppdateras till version 9. I det här fallet måste du tillgripa alternativa lösningar, till exempel vissa konverteringsappar. I detta avseende är ett av de enklaste sätten att öppna HEIC-filer från Android att använda molnlagringstjänsten Dropbox. 

Dropbox-metoden är lämplig för att öppna HEIC-bilder men inte för att spara dem direkt på enheten (eftersom det inte skulle vara kompatibelt att öppna dem med den klassiska bildvisaren). Du märkte antagligen själv att om du sparar HEIC-bilder från Dropbox öppnas de inte längre. Samma sak om du försöker använda Dropbox offline.

En praktisk lösning skulle vara att ta en skärmdump av din enhet medan du håller HEIC-filen öppen med Dropbox. Medan en andra metod innebär att man använder en bildkonverteringsapp.

Appen heter Heic to JPG Converter Free, tillgänglig i Play Store utan kostnad. Ladda ner den från Play Store genom att trycka på ikonen i enhetens startskärm eller applåda (den med den Google-färgade pilen) och trycka på sökfältet högst upp. Skriv sedan in namnet Heic till JPG Converter Free och tryck på det första resultatet av sökförhandsgranskningen.

Installera appen genom att knacka på Installera-knappen och tryck sedan på den gröna Öppna-knappen när den har laddats. När appen öppnas ber den omedelbart om ditt tillstånd att komma åt dina mediefiler, så fortsätt genom att trycka på knappen Tillåt.

För att konvertera HEIC-filen, tryck på knappen Välj fil i appen och bläddra sedan igenom mapparna i enhetens galleri till den där du sparade HEIC-bilderna och tryck på den. När du är klar med att välja filer trycker du på SELECT-knappen längst ner på skärmen. Med de valda filerna är allt du behöver göra att trycka på Konvertera-knappen (mitten) för att starta konverteringen.

Efter en kort laddningstid visas förhandsgranskningen av den konverterade filen, på vilken du också kan trycka för att förstora den till helskärm. I Galleri på din enhet hittar du en ny mapp som heter Heic-To-Jpg-Converter under Album, där appen sparar alla framgångsrika HEIC-filkonverteringar.

Om HEIC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil heic-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen High Efficiency Image Format, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Nyligen importerade jag några bilder med Airdrop till min iMac och de dök upp som .heic-filer istället för .jpg. Jag blev verkligen förvånad över detta och bestämde mig för att söka på nätet vad detta betydde. Tack för din fantastiska och fullständiga förklaring av formatet. Det är verkligen fantastiskt att det skapades av Apple för att förbättra bildkvaliteten med mindre filstorlekar. Jag var inte medveten om att Android också kunde stödja detta format. Det skulle dock vara fantastiskt om iOS-enheter skulle tillåta dig att välja det tillägg du vill exportera dina bilder till. Hur som helst kunde jag ladda upp dem till Google Drive utan problem och visualisera dem på min Windows-dator. Detta verkar vara ett bra alternativ till .jpg och jag undrar om det under de kommande åren kommer att användas mer allmänt.