Hemsida : Filtillägg : .heif Fil

.heif Fil

Filtyp High Efficiency Image Format

Utvecklare Moving Picture Experts Group
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.HEIF alternativnummer

En HEIF-fil är en bild som sparas i High Effectiveness Image Format (HEIF), ett lossy komprimerat format. Det kan innehålla stillbilder, bildsamlingar, bildbrott och bildsekvenser. HEIF-filer lagrar också metadata som beskriver varje bild.

Mer information

HEIF står för High Efficiency Image Format. Den bygger på High Efficiency Video Compression (HEVC), som även kallas H.265. Formatet utvecklades av Moving Picture Experts Group (MPEG) och blev populärt år 2017 när Apple meddelade att de bytte ut JPEG-filer med HEIF-filer i iOS 11. Jämfört med JPEG-bilder, kräver HEIF-bilder betydligt mindre lagringsutrymme utan att påverka bildkvaliteten . Om en iPhone-användare delar en bild med en icke-iPhone-användare eller på en social webbplats konverteras HEIF-bilden till en JPEG-bild.

Om du inte vill att iOS ska spara bilder i HEIF-formatet, öppna din "Inställningar" app och välj Kamera → Formater → Mest kompatibla. Val av mest kompatibla innebär att iOS nu ska spara bilder i JPEG-format.

HEIF-filer stöds av Apple Preview och Apple Photos (MacOS High Sierra och senare) och iOS Photos (iOS 11 och senare). HEIF-filer kan öppnas av Windows 10-enheter med HEIF-bild och HEVC-videoutbyggnader installerade från Microsoft Store. Du kan också installera CopyTrans HEIC för Windows, vilket gör att Windows-program, till exempel Windows Explorer och Windows Photo Viewer, kan öppna HEIF-filer. HEIF-filer kan också öppnas i Windows med Adobe Photoshop och Zoner Photo Studio X.

OBS! HEIF-filer ses mer som .HEIC files.

Program som öppnas HEIF filer
Windows
Adobe Photoshop
Zoner Photo Studio X
CopyTrans HEIC for Windows
Android
Simple Soft Alliance Luma: HEIF Viewer and Converter
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple Preview
iOS
Apple iOS

Om HEIF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil heif-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen High Efficiency Image Format, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.