Hemsida : Filtillägg : .hwp Fil

.hwp Fil

Filtyp 1Hangul (Korean) Text Document

Utvecklare N/A
Kategori Textfiler
Format Text

Vad är HWP file?

Ordbehandlingsfilen skrivs i Hangul, ett koreanskt språk; kan öppnas med en textredigerare, men kan kräva att ett asiatiskt teckensnittpaket ska installeras för att kunna se innehållet korrekt.

Program som öppnas HWP filer

Filtyp 2Hanword Document

Utvecklare Hancom
Kategori Textfiler
Format Binary

.HWP alternativnummer 2

En HWP-fil är ett dokument som skapats av Hanword (tidigare Hangul Word Processor), ett koreansk ordbehandlingsprogram. Den innehåller dokumentformatering, grafik och text. HWP-filer används specifikt för att spara dokument som är skrivna i Hangul, vilket är det inhemska alfabetet på det koreanska språket.

Mer information

Du kan använda Planamesa NeoOffice och IMSI TurboPDF för att öppna HWP-filer. Du kan också konvertera HWP-filer till .DOCX filer med Hanword HWP-dokumentkonverterare för Microsoft Word 2016. Det här verktyget kan hämtas gratis från Microsoft.

Program som öppnas HWP filer
Windows
IMSI TurboPDF
Hanword HWP document converter for Microsoft Word 2016
Android
Infraware Polaris Office for Android
Macintosh
Planamesa NeoOffice
iOS
Hancom ThinkfreeOffice Viewer

Om HWP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil hwp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Hanword Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Bra inlägg om .hwp-filtillägget. Jag har börjat en kurs i koreanska och min professor berättade om hur ett gammalt tillägg användes för att skriva på hangul. Jag kunde inte tro det och bestämde mig för att forska mer om det. Din artikel om .hwp-tillägget var så bra. Det verkar som att även om den här typen av filer inte längre används, så var den allmänt använd för några decennier sedan. Jag undrar vilka fördelar den hade jämfört med vanliga .txt-filer. Jag gillade att du i ditt inlägg även inkluderade information om Hanword-dokument. Detta verkar vara ett bra alternativ mot Microsoft Word för att skapa dokument på Hangul. Varför kräver detta språk en egen typ av format? Tack för all hjälp!