Huvud : Filtillägg : .icc Fil

.icc Fil

FiltypICC Profile

Utvecklare International Color Consortium
Kategori Inställningsfiler
Format Binary

.ICC alternativnummer

En ICC-fil är ett färgprofilformat som standardiseras av International Color Consortium (ICC). Den innehåller färginställningar för bildredigeringsprogram och reläinformation mellan programvara och kringutrustning, inklusive bildskärmar, skrivare och skannrar.

Mer information

ICC-fil öppnad i Apple ColorSync Utility

International Color Consortium skapades 1993 med syfte att upprätta och behålla en öppen färg hanteringssystem för sömlösa färger över enheter, operativsystem och dokument. ICC-färgprofilformatet utvecklades för att hjälpa användare att matcha färgerna på en datorskärm till färgerna i tryckta och skannade dokument.

ICC-filer kan importeras av olika bildredigeringsprogram, till exempel Adobe Photoshop och CorelDRAW. De kan också öppnas av Microsoft Color Control Panel i Windows och Apple ColorSync Utility i macOS.

Program som öppnas ICC filer
Windows
Adobe Photoshop
CorelDRAW
Microsoft Color Control Panel
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple ColorSync Utility

Om ICC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för icc och hur man öppnar den.

Filtypen ICC Profile, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.