Hemsida : Filtillägg : .idml Fil

.idml Fil

Filtyp Adobe InDesign Markup Language File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Sidlayout-filer
Format Zip

.IDML alternativnummer

En IDML-fil är ett dokument som skapats av InDesign, ett program som används för att skapa professionella sidlayouter. Den innehåller flera XML-filer, som representerar ett komplett InDesign-dokument. IDML-filer lagras som komprimerat paket med Zip-komprimering.

Mer information

IDML-paket innehåller en hierarki av XML-filer och kataloger. Arkivets rotkatalog innehåller en designmap.xml-fil, som anger dokumentegenskaper på hög nivå samt dokumentlayouten. Arkivet innehåller också följande mappar som används för att lagra delar av dokumentet:

OBS! InDesign Markup Language introducerades med InDesign CS4. InDesign stöder fortfarande bakåtkompatibilitet med INX-filer.

Program som öppnas IDML filer
Windows
Adobe InDesign
Macintosh
Adobe InDesign
Adobe IDMLTools

Om IDML filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil idml-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Adobe InDesign Markup Language File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag försöker studera mer om design och din förklaring av .idml var den perfekta introduktionen för att förstå hur Adobe InDesign fungerar. Är alla projekt lagrade på detta sätt? Jag är säker på att dessa komprimerade paket har vissa fördelar, t.ex. att de innehåller en ordnad hierarki av alla tillgångar i en design. Det är otroligt hur alla data paketeras i detta format, som i sin tur innehåller .xml-filer med alla inställningar och stilar som designern väljer. Jag laddade ner Adobes gratis provversion av InDesign för att prova både programmet och filtillägget och fann det lätt att använda och intuitivt. Jag kommer att försöka utforska det lite mer för att få grepp om det. Tack!