Hemsida : Filtillägg : .m4a Fil

.m4a Fil

Filtyp MPEG-4 Audio File

Utvecklare Apple
Kategori Audio Files
Format Binary

.M4A alternativnummer

En M4A-fil är en ljudfil skapad i MPEG-4-formatet, ett multimediaformatformat som används för att lagra komprimerad ljud- och videodata. Den innehåller ljudkodad med antingen Advanced Audio Coding (AAC) codec eller Apple Lossless Audio Codec (ALAC).

Mer information

M4A-filer liknar .MP4 videofiler eftersom båda filtyperna använder MPEG-4-behållarformatet. M4A-filer innehåller emellertid bara ljuddata. Användningen av ".m4a" -tillägget uppstod på grund av förvirringen mellan MPEG-4-videofiler och MPEG-4-ljudfiler.

iTunes Store innehåller låtar i M4A-format. Dessa låtar är kodade med AAC-komprimering, vilket signifikant minskar storleken på varje fil. Sångar som innehåller upphovsrättsskydd har en .M4P -tillägg.

OBS! Windows Media Player 11 kräver K-Lite Codec Pack för att kunna spela M4A-filer. Windows Media Player 12 (ingår i Windows 7) ger inbyggt stöd för M4A-formatet.

Program som öppnas M4A filer
Windows
Microsoft Windows Media Player
Adobe Acrobat
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
Nero
VideoLAN VLC media player
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Apple iTunes
Media Player Classic
Linux
Adobe Acrobat
VideoLAN VLC media player
Audacity
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Macintosh
Adobe Acrobat
VideoLAN VLC media player
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Apple iTunes
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
Audacity
Apple iMovie
Cog
iOS
VideoLAN VLC for iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud
Apple iMovie

Om M4A filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil m4a-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen MPEG-4 Audio File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag hoppas att du har en bra dag. Jag är en läsare av din förklaring av .m4a-filerna. För att vara ärlig känner jag inte igen de flesta ljudfiler. Jag har alltid varit van vid mp3 eller kanske WAV eftersom det är så vissa exporteras till en Mac. Efter att ha fått en kopia överförd från min iPhone märkte jag att mina nedladdade låtar hade detta format. Det var intressant att läsa att de är kodade med AAC-koden och Apples Lossless Audio Codec. Jag har sett en del information om dessa saker och det är otroligt att läsa hur all denna säkerhet fungerar. Att läsa ut att de kan lagra podcasts och ljudböcker är också intressant. När jag ser hur Apple arbetar skulle jag ha trott att de använder en annan. Ändå, bra läsning!