Hemsida : Filtillägg : .mp4 Fil

.mp4 Fil

Filtyp MPEG-4 Video File

Utvecklare Moving Picture Experts Group
Kategori Video Files
Format Binary

.MP4 alternativnummer

En MP4-fil är en multimediafil som vanligtvis används för att lagra en film eller ett videoklipp, men det kan också innehålla undertexter eller bilder. MP4 är kort för MPEG-4 del 14, vilket är ett containerformat baserat på QuickTime File Format (QTFF) som används av .MOV och .QT files.

Mer information

MP4-fil öppnad i Microsoft Windows Media Player 12

MP4-filer använder MPEG-4-komprimering, en standard utvecklad av Moving Picture Experts Grupp (MPEG). Detta format innehåller separat komprimering för ljud och video spår. Video komprimeras med MPEG-4-videokodning och ljud komprimeras med AAC-komprimering, vilket är samma typ av ljudkomprimering som används i .AAC files.

Mycket av MP4-formatets popularitet kan hänföras till Apples iTunes Store eftersom formatet används för att distribuera mycket av media som laddas ned från affären. MP4-formatet används också ofta för streaming av video på Internet och stöds av ett brett utbud av videoprogram och olika hårdvaruaggregat.

Program som öppnas MP4 filer
Windows
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Gretech GOM Player
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
Linux
Adobe Acrobat
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Blender
SoX
Clementine
Chaos Group Pdplayer
Kodi
Android
J2 Interactive MX Player for Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
BIT LABS Simple MP4 Video Player
antvplayer Media Converter
Videolabs VLC for Android
Google Drive for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Apple Logic Pro
Apple Final Cut Pro
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
Blender
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Apple iTunes
SoX
Adobe Flash
iOS
Apple Music
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player
RealNetworks RealPlayer Cloud
Apple iMovie
olimsoft OPlayer
Google Drive for iOS
Apple Pages for iOS

Program för att öppna MP4

VLC

Om du kan öppna MP4-filer utan problem med Windows Media Player eller QuickTime Player men du letar efter en mer komplett och mångsidig programvara, rekommenderar jag starkt att du provar VLC. Det är en universell mediaspelare som kan spela de flesta ljud- och videofilformat utan codecs. Den är kompatibel med Windows, Mac OS X, Linux och till och med bärbara enheter.

För att ladda ner VLC till din dator, gå till webbplatsen och klicka sedan på den orange Ladda ner VLC-knappen.

Vänta på att nedladdningen av programvaran startar och slutar, och om du har en Windows-dator öppnar du mediaspelarinstallationspaketet (t.ex. vlc-2.2.3-win32.exe) och klickar på Ja och sedan OK och sedan Nästa tre gånger i en rad, sedan Installera och slutligen Slutför.

Om du använder en Mac öppnar du dmg-paketet som innehåller VLC och drar programvaruikonen till mappen Program i OS X.

När installationen är klar startar du VLC och väntar på att programvarufönstret visas på skärmen.

Om du sedan använder en Windows-dator väljer du objektet Öppna fil från Media-menyn och väljer den MP4-video du vill spela. Kommandona för att pausa uppspelningen, bläddra genom videon, justera volymen och så vidare finns alla i verktygsfältet längst ner i programvarufönstret.

Om du använder en Mac kan du öppna MP4 genom att klicka på Arkiv längst upp till vänster i menyraden, välja Öppna fil ... och välja den video du vill spela. Precis som på Windows-datorer finns kontrollerna för att pausa uppspelning, bläddra genom videon, justera volymen och så vidare i verktygsfältet längst ner i programfönstret.

Media Player Classic Hemmabio

Detta är en annan utmärkt gratis och öppen källkod mediaspelare som gör väsentligheten till sin viktigaste styrka. Dess spartanska gränssnitt, som mycket liknar äldre versioner av Windows Media Player, är mycket lätt att använda och ger snabb åtkomst till många avancerade funktioner (som ljudutjämning, undertexthantering och mycket mer).

För att ladda ner Media Player Classic Home Cinema till din dator, gå till programmets webbplats och klicka sedan på MPC-HC - Ladda ner nu! knappen högst upp. Kör installationspaketet med namnet MPC-HC.xx.exe och klicka på Ja, OK och Nästa. Markera rutan bredvid Jag accepterar villkoren i licensavtalet och slutföra installationen genom att klicka på Nästa fem gånger, Installera och slutför.

Om MP4 filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil mp4-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen MPEG-4 Video File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Äntligen har jag hittat en webbplats som innehåller pålitlig information. Idag läste jag din förklaring om .mp4-filtillägget. Även om hela världen har hört talas om det är det många som jag som inte känner till alla dess egenskaper. Tack för att du påpekade den stora listan med program som kan öppna dem på antingen Mac eller Windows. För att vara ärlig kände jag bara till QuickTime Player, men det finns många som använder VLC eftersom det stöder många fler videofiler. En av de intressanta sakerna med MP4-formatet är att det innehåller s separat komprimering för ljud- och videospår. Det bibehåller en högre kvalitet för var och en av dem och båda komprimeringarna är utmärkta. Det är också intressant att se hur det blev populärt tack vare iTunes Store. Hej då!