Hemsida : Filtillägg : .md5mesh Fil

.md5mesh Fil

Filtyp id Tech 4 3D Mesh File

Utvecklare id Software
Kategori 3D Image Files
Format Text

.MD5MESH alternativnummer

3D-mappfil som används av id Tech 4, en spelmotor som används för Doom 3 och Quake 4; innehåller polygonala maskdata för en modell; används för att lagra skelettmaskor av tecken, vapen, varelser och andra spelobjekt; kan animeras med en .MD5ANIM fil och textureras med rastergrafik som lagras i .TGA files.

Mer information

MD5MESH-filer är en del av "MD5" -modellspecifikationen, som även innehåller MD5ANIM-filer för nätverksanimeringar och .MD5CAMERA -filer för kamerans banor under klippta scener. Alla dessa filer kan förpackas i ID Tech 4-paket som lagras med förlängningen .PK4 . MD5-maskor kan importeras och exporteras med en mängd olika 3D-modelleringsprogram som har lämplig plug- ins, inklusive Maya, 3ds Max, Blender, Lightwave och Softimage.

OBS! Medan MD5-formatet utvecklades av id-programvaran, är det ett öppet format som är offentligt tillgängligt för användning. Id Tech 4-motorn kallas även "Doom 3-motorn".

Program som öppnas MD5MESH filer
Windows
Blender
Autodesk 3ds Max
QuArK
NewTek LightWave 3D
Autodesk Softimage 2015
md5import
Linux
Blender
Macintosh
Blender
NewTek LightWave 3D

Om MD5MESH filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil md5mesh-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen id Tech 4 3D Mesh File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.