Hemsida : Filtillägg : .tga Fil

.tga Fil

Filtyp Targa Graphic

Utvecklare Avid Technology
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.TGA alternativnummer

En TGA-fil är en fil som sparas i raster-grafiskt format som designats av Truevision. Den stöder 8, 16, 24 eller 32 bitar per pixel med högst 24 bitar för RGB-färger och 8-bitars alfakanal. TGA-filer används ofta för att lagra texturfiler som refereras av 3D-videospel.

Mer information

1989 introducerade Truevision nya tillägg till Targa-formatet för att möta behoven hos grafikproffs. Exempel på de extra förlängningarna är:

Program som öppnas TGA filer
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Nero
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CADSoftTools ABViewer
Microsoft Visual Studio
Corel VideoStudio
Golden Software Voxler
dotPDN paint.net
Adobe Flash
Corel Painter
Linux
GIMP
Chaos Group Pdplayer
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Photoshop
GIMP
Adobe Illustrator
Apple Preview
Adobe Flash
Corel Painter
Snap Converter
Chaos Group Pdplayer
Adobe FreeHand
AutoDesSys formZ
iOS
Pixelmator for iOS

Om TGA filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil tga-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Targa Graphic, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Jag tror inte att det finns något vackrare än att skapa en 3D-värld. De flesta människor inser inte hur mycket arbete som ligger bakom varje modell i ett spel. Jag stötte på din artikel om .tga-filtillägget. Jag visste om dess existens eftersom jag har sett den tidigare på kontoret, men dess syfte? Ingen aning förrän jag läste ditt inlägg. Bra läsning! Jag tror att programmerare kommer att tycka att det är bra att den stöder 8 till 32 bitar per pixel. Att få veta mer om ursprunget till tillägget och om konstruktörerna är ett stort plus. Det är grundläggande att veta varför filen finns och hur den uppfyller sitt syfte jämfört med andra format. Jag har lärt mig hur man öppnar dem. Och även om Photoshop är det enklaste alternativet kommer jag att prova andra program också. Tack!