Hemsida : Filtillägg : .nfo Fil

.nfo Fil

Filtyp 1System Information File

Utvecklare Microsoft
Kategori Systemfiler
Format N/A

Vad är NFO file?

Datafil som används av Microsofts systeminformationsverktyg, ett Windows-programvaruverktyg för att samla systeminformation och för att diagnostisera problem. lagrar information som samlats in av programmet.

Mer information

Systeminformationsprogrammet har filnamnet Msinfo32.exe.

Program som öppnas NFO filer

Filtyp 2Warez Information File

Utvecklare THG
Kategori Textfiler
Format Text

.NFO alternativnummer 2

Enkel textfil som innehåller information om ett piratkopierat program (warez); innehåller utsläppsnoteringar och innehåller vanligtvis information om piratkopieringskoncernen ansvarig för distributionen av warez; allmänt ingår som en del av programmet och relaterade filer; först användes i slutet av 1980-talet av en sprickgrupp som heter The Humble Guys (THG).

Mer information

NFO-filer innehåller ofta ASCII-art som identifierar piratkopieringsgruppen. NFO-läsare som NFOPad kan göra texttecken som den avsedda grafiken. För vanliga textredigerare är det generellt bäst att se texten med ett fast teckensnitt.

OBS! Eftersom Microsoft Windows System Information Tool också använder filtillägget ".nfo" kan Windows försöka öppna NFO-filer i systeminformationvisaren. Öppna istället filerna direkt i en textredigerare eller en NFO-tittare.

Program som öppnas NFO filer
Windows
NFOPad
CubicDesign Compact NFO Viewer
iNFekt NFO Viewer
Macintosh
MacroMates TextMate
Apple TextEdit

Filtyp 3Age of Empires Player File

Utvecklare Microsoft
Kategori Spelfiler
Format Binary

.NFO alternativnummer 3

Fil skapad av Age of Empires, ett realtidsstrategi (RTS) -spel där spelarna styr enheter och bygger imperier; innehåller spelarens namn och kampanjens framsteg; sparar spelarprofilen och spelets framsteg.

Program som öppnas NFO filer

Filtyp 4Folio Views Infobase File

Utvecklare The FIEN Group
Kategori Data filer
Format Binary

.NFO alternativnummer 4

Fil som används av Folio Views, ett program som används för visning av hjälpdokumentation; innehåller index, artiklar och annan hjälpdokumentation; brukade skapa sökbar dokumentation för kundsupport och programinstallationer.

Mer information

Folio Views, som en gång ägdes av Folio Corporation, såldes därefter till NextPage, FAST, Microsoft och slutligen till The FIEN Group under namnet Rocket Folio Views.

Program som öppnas NFO filer
Windows
The FIEN Group Rocket Folio Views

Om NFO filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil nfo-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Folio Views Infobase File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Jag hade ingen aning om vad ett .nfo filändelsetillägg gjorde. Informationen om vilket program som kunde läsa dem fick jag inte heller. Jag fann att båda dessa saker beskrevs i din artikel. Eftersom jag ingår i en liten grupp som utvecklar spel visste jag inte att NFO-filer var relaterade till Age of Empires. Det är verkligen intressant hur ett enda tillägg kan lagra spelarens namn och kampanjens framsteg. Vad händer om dessa raderas? Mitt antagande skulle vara att hela profilen raderas för alltid. Men jag vill ändå vara säker. Så finns det något sätt för en spelare att möta dessa filer? Det finns ingen information om det i artikeln. Tack för beskrivningen. Fortsätt med det goda arbetet!