Hemsida : Filtillägg : .nma Fil

.nma Fil

Filtyp NMEA Data File

Utvecklare National Marine Electronics Association
Kategori Data filer
Format Text

.NMA alternativnummer

En NMA-fil är en datafil som sparas i NMEA-formatet (National Marine Electronics Association). Den innehåller meningar i ASCII-text som består av latitud-, longitud- och tidsvärden. NMA-filer sparas vanligtvis som .NMEA files.

Mer information

NMEA-formatet används av många Marine GPS-enheter för att överföra data från marinelektronik till datorer och annan marin utrustning. NMEA-data kan överföras via olika typer av gränssnitt, inklusive USB, Bluetooth, Wi-Fi, UHF och RS-232. NMEA lagrar data i meningen struktur, med varje första ord, känt som datatyp, vilket definierar tolkningen av resten av meningen.

NMA-filen kan öppnas med en rad olika GPS-program, t.ex. GPSBabel. Du kan också importera NMA-filerna till .KML filer med NMEA till KML-konverteraren online.

Program som öppnas NMA filer

Om NMA filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil nma-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen NMEA Data File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.