Hemsida : Filtillägg : .kml Fil

.kml Fil

Filtyp Keyhole Markup Language File

Utvecklare N/A
Kategori GIS Files
Format XML

.KML alternativnummer

En KML-fil lagrar geografisk modelleringsinformation i XML-format. Den innehåller punkter, rader, polygoner och bilder. KML-filer används för att identifiera och mäta platser, skapa olika kameravinklar, överlagringsstrukturer och lägga till HTML-innehåll.

Mer information

KML-filen öppnas i Google Earth 7

KML-filer användes ursprungligen av Keyhole mapping-programvara utvecklad av Keyhole, Inc. Företaget var förvärvad av Google 2004 och KML-filer används nu av Google Earth och andra webbläsarprogram i jorden.

OBS! Du kan öppna en KML-fil i Google Maps genom att ta emot den på en online-plats och sedan skriva URL-adressen i sökrutan Google Maps. Om du till exempel värd din KML-fil på http://mywebsite.com/myfile.kml skriver du den här webbadressen i sökrutan Google Maps för att visa den.

Alternativt kan du konstruera webbadressen dig själv i Google Maps genom att prefixa din KML-fils URL med http://maps.google.com/maps?q=. Till exempel, för att öppna samma KML-fil ovanifrån kan du använda följande webbadress:

Ссылка

Den här proceduren fungerar också för Google Earth, plug-in för 3D-webbläsare du kan lägga till i din webbläsare.

Program som öppnas KML filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Blender
Blue Marble Geographics Global Mapper
Google Earth
Merkaartor
Linux
Blender
Google Earth
Merkaartor
Android
Google Earth for Android
Macintosh
Blender
Google Earth
Merkaartor
iOS
Geo Measure Area Calculator
WEB
Google Maps

Om KML filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil kml-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Keyhole Markup Language File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Vad händer? Jag hoppas att det går bra för dig. Anledningen till att jag skriver detta är för att tacka dig för posten om .kml-filtillägget. Eftersom jag är nybörjare på en programmeringsexamen ville jag göra en egen undersökning om geografiska informationssystem. Din artikel var något relaterad eftersom KML-filer lagrar modellinformation. Bilden du placerade på artikeln hjälpte också till. Det är galet att se hur mycket information som kan lagras inuti dessa. Jag brukade tro att platsmarkeringar och bilder sparades separat. En annan stor överraskning är att se att formatet är mer än femton år gammalt. Nu ska jag prova själv på några av de program du räknade upp. Fortsätt med det goda arbetet!