Hemsida : Filtillägg : .odc Fil

.odc Fil

Filtyp 1Office Data Connection File

Utvecklare Microsoft
Kategori Inställningsfiler
Format Text

Vad är ODC file?

Anslutningsinformationsfil skapad av Microsoft Excel, ett kalkylbladsprogram som ingår i Microsoft Office; innehåller egenskaper för att ansluta till och hämta data från en extern datakälla; kan innehålla en anslutningssträng, datasökningar, autentiseringsinformation och andra inställningar.

Mer information

Office Data Connection (ODC) -filer används för att lagra återanvändningsbar anslutning och datafrågningsinformation. Det här är användbart för att dela anslutningsinformation, liksom för att utföra periodiska datauppdateringar i en Excel-arbetsbok.

ODC-filer kan skapas med hjälp av guiden Dataanslutning i Microsoft Excel, vilket genererar anslutningsinformationen med HTML-markup med inkluderade segment av XML. Befintliga dataanslutningar kan ses i Excel genom att välja Data → Anslutningar.

OBS! Eftersom ODC-filer lagras med HTML och XML kan de ses i en webbläsare eller textredigerare. ODC-filer används av Microsoft Excel 2007 och senare.

Program som öppnas ODC filer
Windows
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
SoftMaker Office
Microsoft Excel
Linux
Mozilla Firefox
SoftMaker Office
Macintosh
Mozilla Firefox
Apple Safari
Microsoft Excel for Mac
iOS
Apple Safari

Filtyp 2OpenDocument Chart File

Utvecklare OASIS
Kategori Data filer
Format Binary

.ODC alternativnummer 2

Diagram skapad av program som implementerar OASIS OpenDocument-standarden; kan innehålla diagramtitel, textning, sidfot, dimensioner, diagramområde, axelinformation, datatiketter, datapunkter och annan kartinformation.

Mer information

ODC-filer används som standardformat för lagring av diagram. De kan spara data för renderingsgrafer, stapeldiagram, cirkeldiagram och andra typer av diagram. ODC-filer lagras som komprimerade arkiv, som kan innehålla flera XML-filer och andra tillgångar.

OBS! OpenOffice.org, tidigare känt som StarOffice, är en av de vanligaste applikationerna som implementerar OpenDocument-standarden.

Program som öppnas ODC filer

Om ODC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil odc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen OpenDocument Chart File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.