Hemsida : Filtillägg : .odex Fil

.odex Fil

Filtyp Optimized Dalvik Executable

Utvecklare N/A
Kategori Systemfiler
Format Binary

.ODEX alternativnummer

En ODEX-fil skapas av Android-operativsystemet för att öka starthastigheten för en Android-app (en .APK -fil). Den ligger bredvid en APK-fil och innehåller optimerad kod som påskyndar applastningsprocessen.

Mer information

ODEX-filer är de optimerade versionerna av .DEX files, som innehåller körbar kod för en Android-app. Medan DEX-filer generellt körs på alla Android-enheter, optimeras ODEX-filer för den specifika enhet som de är bosatta på. De hjälper inte bara till att ladda hastigheten, men de minskar även den mängd utrymme som krävs för appen.

Android skapar ODEX-filer för appar innan de körs och de innehåller samma filnamn prefix som motsvarande APK-fil (t.ex. MyApp.apk och MyApp.odex). Data i ODEX-filer ersätter data som används i motsvarande DEX-fil (classes.dex) som finns lagrade i APK-filen.

OBS: Dalvik är namnet på den virtuella maskinen som kör den samlade koden för Android-appar . Därför optimeras en optimerad DEX-fil eller ODEX-fil för att utföra av Dalviks virtuella maskin.

Program som öppnas ODEX filer
Linux
smali
Android
Google Android

Om ODEX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil odex-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Optimized Dalvik Executable, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.