Huvud : Filtillägg : .apk Fil

.apk Fil

FiltypAndroid Package File

Utvecklare Google
Kategori Executable Files
Format Zip

.APK alternativnummer

En APK-fil är en app skapad för Android, Googles mobila operativsystem. Vissa appar kommer förinstalleras på Android-enheter, medan andra appar kan hämtas från Google Play. Apps som laddas ner från Google Play installeras automatiskt på din enhet, medan de som hämtats från andra källor måste installeras manuellt.

Mer information

APK-filen öppnas i Utforskaren efter utvinning

Vanligtvis ser användarna aldrig APK-filer eftersom Android hanterar appinstallation i bakgrunden via Google Spela eller annan appdistributionsplattform. Det finns dock många webbplatser som erbjuder direkt APK-filhämtning för Android-användare som vill installera appar manuellt. I det här fallet bör du vara försiktig med att du litar på källan till APK-filen, eftersom skadlig programvara kan distribueras i APK-filer, precis som det kan för Windows och .EXE files.

Du kan installera APK-filer manuellt genom att följa dessa instruktioner. Se till att du litar på källan till APK-filen.

Android-paket innehåller alla nödvändiga filer för ett enda Android-program. Nedan följer en lista som beskriver de mest framstående filerna och mapparna:

APK-filer sparas i ett komprimerat .ZIP format och kan öppnas med något Zip-dekomprimeringsverktyg. Om du vill utforska innehållet i en APK-fil kan du därför byta namn på filtillägget till ".zip" och öppna filen, eller så kan du öppna filen direkt genom en öppen dialogruta för Zip-programmet.

Android-appar utvecklas med hjälp av Android Studio, den officiella IDE för Android-programutvecklare. Den är tillgänglig för Windows, Mac och Linux, och det tillåter användare att utveckla appar och förbereda dem för uppladdning till en distributionstjänst, till exempel Google Play. När program är färdiga kan utvecklare bygga dem i APK-filer och signera dem för release.

Program som öppnas APK filer
Windows
7-Zip
RARLAB WinRAR
PeaZip
Google Android SDK
BlueStacks
Linux
PeaZip
Google Android SDK
Genymotion
Android
Google Android
Macintosh
Google Android SDK
NoxPlayer Nox

Om APK filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för apk och hur man öppnar den.

Filtypen Android Package File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av FileExt-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.