Hemsida : Filtillägg : .odt Fil

.odt Fil

Filtyp 1OpenDocument Text Document

Utvecklare Oracle
Kategori Textfiler
Format Zip

Vad är ODT file?

En ODT-fil är ett textdokument som skapats av olika ordbehandlare, till exempel Writer-programmet som ingår i Apache OpenOffice och LibreOffice. Den innehåller olika element som text, bilder, ritade objekt och stilar. ODT-filer formateras med hjälp av OASIS OpenDocument XML-baserad standard.

Mer information

ODT-filer skapas och öppnas vanligen av Writer, som är ett av flera program som finns i OpenOffice och LibreOffice-paketen. Det liknar det Word-program som finns tillgängligt i Microsoft Office-paketet. Writer använder huvudsakligen ODT-filer för att spara dokument, på samma sätt som Word sparar dokument i filtypen .DOCX.

Textfiler i OpenDocument-format kan öppnas och redigeras med alla OpenOffice-kompatibla program, inklusive: NeoOffice (Mac), AbiWord (Mac och Windows) och KWord (Unix). De kan också importeras till Google Dokument, Googles webbaserade ordbehandlare som ingår i Google Drive. ODT-filer kan också öppnas i Microsoft Word och sparas som DOCX-filer.

OBS! Apache OpenOffice var tidigare känt som OpenOffice.org.

Program som öppnas ODT filer
Windows
IBM Lotus Notes
AbiSource AbiWord
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Microsoft WordPad
Microsoft Word
Corel WordPerfect
Calibre
Calligra Suite
Linux
AbiSource AbiWord
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calibre
Calligra Suite
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Apple TextEdit
Microsoft Word for Mac
Calibre
Calligra Suite
iOS
BML Solutions OOReader
WEB
Google Drive viewer

Filtyp 2Origin Dialog Theme File

Utvecklare OriginLab
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.ODT alternativnummer 2

En ODT-fil är en temafil som används av Origin; en applikation för dataanalys och grafer som används av olika forskare och ingenjörer. Den innehåller inställningar i XML-format som anpassar utseendet på en eller flera dialogrutor som visas i Origin.

Mer information

ODT-temafiler är inte avsedda att öppnas av en användare. Istället lagrar filen inställningar som refereras av Origin för att hantera dialogrutans utseende i programvaran.

OBS: ODT-filer finns vanligtvis i "Dialog"-mappen under C:\Program Files\OriginLab\Origin<version>\Themes

Program som öppnas ODT filer

Om ODT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil odt-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Origin Dialog Theme File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, jag börjar vänja mig vid Apache OpenOffice-programmet. Microsoftprogrammen är lite för dyra för att fortsätta betala för dem. Jag läste att detta var ett bra alternativ. Med det sagt hittade jag information om filtillägget .odt i din artikel. Du förklarade det så enkelt, jag älskar det. I grund och botten är det här Word-dokument för Apache-sviten. Att ha möjlighet att inkludera text, bilder, ritningar och tabeller låter precis som det. Din bild hjälpte mig också att få en bättre uppfattning. Finns det några stora skillnader mellan ODT-filer och DOCX-filer? Den formatering som används på dem är också ganska imponerande. Även för gratis plattformar är detta ett bra tillägg. Jag ska försöka öppna några av dem i Google Docs också. Att ha det här alternativet är fantastiskt. Vi ses!