Hemsida : Filtillägg : .pal Fil

.pal Fil

Filtyp 1NES Emulator Color Palette File

Utvecklare N/A
Kategori Spelfiler
Format N/A

Vad är PAL file?

En PAL-fil innehåller en färgpalett som används av olika Nintendo Entertainment System (NES) emulatorer. Den lagrar information om intensiteten av röda, gröna och blå färger för utmatning av emulerade spel.

Mer information

PAL-filer används för att emulera PPU-enheten för NES, vilket är ett chip som matar ut RGB-video från systemet till skärmen. PAL-filen lagrar vanligtvis 64 3-byte RGB-poster eftersom det finns 64 NES-färgvärden.

Program som öppnas PAL filer
Windows
Nestopia
Linux
Nestopia
Macintosh
Nestopia

Filtyp 2Painter Custom Palettes File

Utvecklare Corel
Kategori Inställningsfiler
Format Binary

.PAL alternativnummer 2

Inställningsfil skapad av Corel Painter, en digital art-applikation; sparar layouten på arbetsytapaletter, som palatserna Blandare, Lager, Färg och Navigator; tillåter artister att anpassa skärmlayouter för olika målarbehov.

Mer information

Anpassade paletter kan sparas genom att välja Fönster → Ordna paletter → Spara layout .... De kan laddas genom att välja Fönster → Ordna paletter och sedan välja en anpassad palett från menyn. Standardinställningen heter "Default".

OBS! PAL-filer sparas inte manuellt av användaren. Istället använder Corel Painter PAL-filer för att tillåta användaren att ladda och spara palettarrangemang via användargränssnittet.

Program som öppnas PAL filer
Windows
Corel Painter
Macintosh
Corel Painter

Filtyp 3Dr. Halo Color Palette File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.PAL alternativnummer 3

Färgpalet som används av Dr Halo bitmappsbilder ( .CUT files); anger maximala tillåtna röda, gröna och blå färgvärden innehåller också färgpalett, som lagrar RGB-värden i en skala från 0-255; används för att ändra bildens färger utan att behöva koda om CUT-bilden igen.

Program som öppnas PAL filer
Windows
XnViewMP
CADSoftTools ABViewer
Dr. Halo III
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP

Om PAL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pal-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Dr. Halo Color Palette File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag är Corel Painter-användare och jag har verkligen arbetat hårt för att skapa en specifik layout för mitt arbetsområde. Eftersom jag byter dator ville jag se om det fanns ett sätt att spara denna layout och importera den till ett annat system. Din artikel var verkligen till hjälp! Jag var inte medveten om att det fanns ett sätt att spara dessa inställningar och importera dem igen. Att läsa mer om tillägget var också uppfriskande! Det var roligt att veta att NES-emulatorer också sparar sina paletter i denna typ av fil. Jag undrar vem som först använde detta tillägg för att spara denna typ av kreativa data... Hur som helst, tack så mycket för en så bra artikel! Jag ska försöka exportera mina Corel-inställningar och överföra dem till min andra dator. Jag kommer att hålla dig uppdaterad!