Hemsida : Filtillägg : .plist Fil

.plist Fil

Filtyp Mac OS X Property List File

Utvecklare Apple
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.PLIST alternativnummer

En PLIST-fil är en inställningsfil, även känd som en "egenskapsfil", som används av macOS-program. Den innehåller egenskaper och konfigurationsinställningar för olika program.  PLIST-filer formateras i XML och baseras på Apples Core Foundation DTD.

Mer information

PLIST-filen öppnas i Apple Xcode 9

PLIST-filer kan sparas i en text eller ett binärt format. De textbaserade dokumenten och kan redigeras med en textredigerare. De bör dock normalt inte redigeras av användaren, eftersom de ändras av respektive program efter behov.

Objektlistor som ingår i program kan skapas och redigeras av utvecklaren med Apples Property List Editor, som ingår i Apples utvecklingsverktyg. De kan också öppnas och redigeras med hjälp av ett tredjeparts PLIST-redigeringsprogram.

OBS! Du kan konvertera PLIST-filer mellan XML och binära format med hjälp av plutil-kommandoradsverktyget:

Allmänning PLIST filnamn

Info.plist - Den primära egenskapslistan för Mac OS X-program, som finns i / innehållet / katalogen av en .APP -bunt. För att visa den här filen högerklickar du på en applikationsfil, väljer "Visa paketinnehåll" och öppnar innehållsmappen.

Program som öppnas PLIST filer
Macintosh
Apple Xcode
Fat Cat PlistEdit Pro
PrefEdit
Night Productions Pref Setter
Late Night Property List Tools
Apple plutil

Om PLIST filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil plist-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Mac OS X Property List File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Efter att ha läst den här artikeln vill jag lära mig mer om XML-format på grund av deras mångsidighet. Tack för att du förklarar mer om .plist-tillägget och hur det används i macOS-program. Jag antar att den här filen installeras tillsammans med programmet för att se till att alla konfigurationer görs på rätt sätt. Jag kontrollerade några av mina program och hittade filen info.plist som du nämnde i de flesta av dem. Jag kunde öppna dem med Apple TextEdit-redigeraren, men jag var noga med att inte redigera dem för att undvika problem när jag använder mina program senare. Har Windows eller Linux liknande alternativ? Hälsningar