Hemsida : Filtillägg : .qif Fil

.qif Fil

Filtyp 1Quicken Interchange Format File

Utvecklare Intuit
Kategori Data filer
Format Text

Vad är QIF file?

En QIF-fil är en ASCII-textfil genererad av Quicken Financial Software. Den innehåller en användares ekonomiska ansvar och konton konton i ett textformat som lätt kan läsas av andra program, inklusive textredigerare. QIF-filer används för att överföra data mellan olika Quicken-datafiler eller från en finansinstituts webbplats till Quicken-programvaran.

Mer information

QIF-formatet var ursprungligen utvecklat av Intuit, men det stöds nu av flera finansiella och redovisningsprogram. Några av dessa program inkluderar Microsoft Money, Corel Quattro Pro och GnuCash. Du kan importera en QIF-fil i Quicken genom att välja Arkiv → Importera → QIF-fil, navigera till platsen för filen och välj det konto som du vill importera QIF-filen till.

Program som öppnas QIF filer
Windows
Intuit Quicken for Windows
Corel Quattro Pro
Microsoft Money
Linux
GnuCash
Macintosh
Intuit Quicken for Mac

Filtyp 2QuickTime Image File

Utvecklare Apple
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.QIF alternativnummer 2

Komprimerad bild skapad av Apple QuickTime, en videospelare; ibland refererade av QuickTime-filmer ( .MOV files); använder en enkel-gaffelformat i stället för resurs- och datagafflar, vilket fungerar bra för applikationer på flera plattformar.

Mer information

QIF-filer sparas med hjälp av "atomer", vilka är de grundläggande enheterna eller strukturerna som QuickTime använder för att lagra information. QIF-filer använder samma atomtyper som en QuickTime-film, som är "idsc" (lagrar bildbeskrivningen) och "idat" (lagrar bilddata).

Apple rekommenderar att filen ".qif" förlängning används på icke-Mac-plattformar, medan .QTIF -tillägget används på Mac-plattformar. Men båda tilläggen finns på Mac och icke-Mac-plattformar.

Program som öppnas QIF filer
Windows
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
Apple QuickTime Viewer
Macintosh
Apple QuickTime Player
Apple QuickTime Viewer

Om QIF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil qif-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen QuickTime Image File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Idag läste jag din förklaring om filer som fungerar med filändelsen .qif. Först och främst är det galet att tro att samma tre bokstäver används för 2 typer av format. Jag skulle ha trott att det var omöjligt för dem att upprepas och att det är därför det finns så många av dem. Din information om typ 2 kom perfekt in. Som mitt nästa projekt måste jag välja flera Apple-program och undersöka hur de är uppbyggda. Ett av dem var QuickTime. Det är bra att se att QIF-filer är komprimerade bilder som refereras av filmerna. Är QuickTime den enda videospelaren som har detta format som fungerar mellan många program? Att "atomer" är programmets grundläggande enheter är superkul. Tack.