Hemsida : Filtillägg : .mov Fil

.mov Fil

Filtyp Apple QuickTime Movie

Utvecklare Apple
Kategori Video Files
Format Binary

.MOV alternativnummer

En MOV-fil är ett gemensamt multimediebehållarfilformat som utvecklats av Apple och kompatibelt med både Macintosh- och Windows-plattformar. Det kan innehålla flera spår som lagrar olika typer av mediedata och används ofta för att spara filmer och andra videofiler. MOV-filer använder vanligtvis MPEG-4-codec för komprimering.

Mer information

MOV-fil öppnas i Apple QuickTime Player X

MOV-filer kan innehålla video, ljud, tidskod och textspår som kan brukade lagra och synkronisera olika typer av media. Varje mediespår kan kodas med en av flera olika codecs. För att kunna spela en MOV-fil måste en ansökan känna igen specifika codec (er) som används i filen.

Du kan konvertera MOV-filer till fler vanliga mediefilformat med olika medieapplikationer. Till exempel kan VLC-mediaspelare konvertera en MOV-video till en .MP4 -fil eller en MOV-ljudfil till .OGG format.

OBS! MOV- och MP4-filer är lika och kan båda vara spelas av QuickTime. MP4-filer är dock erkända som en internationell standard och stöds mer än MOV-filer.

Program som öppnas MOV filer
Windows
Cakewalk SONAR
Microsoft Windows Media Player
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Roxio Creator
Google Drive
CyberLink PowerDirector
Nero
Gretech GOM Player
VideoLAN VLC media player
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
VideoLAN VLC media player
Blender
Chaos Group Pdplayer
Android
J2 Interactive MX Player for Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Videolabs VLC for Android
Google Drive for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Google Drive
VideoLAN VLC media player
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Blender
JRiver Media Center
NCH Switch
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Adobe Flash
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
iOS
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player
RealNetworks RealPlayer Cloud
Apple iMovie
olimsoft OPlayer
Google Drive for iOS

Om MOV filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil mov-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Apple QuickTime Movie, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Efter att ha laddat ner en hel del videofiler ville jag ta reda på vilka egenskaper de har. Den här gången lärde jag mig om filtillägget .mov på er webbplats. Det var verkligen intressant att läsa om detta eftersom det är utvecklat av Apple och vi ser dem ofta när vi överför videor till våra datorer. Personligen är jag inte van vid QuickTime och använder hellre VLC eftersom den läser fler tillägg. Att läsa att containerformatet släpptes första gången 1991 är verkligen häftigt. För trettio år sedan planerade man redan hur man skulle skapa filer som kunde överföras mellan enheter. Jag har dock aldrig sett någon fil med tillägget .qt. Finns det några skillnader mellan dessa två? Tack för att du också påpekar att VLC kan konvertera dem. Till nästa gång!