Hemsida : Filtillägg : .swp Fil

.swp Fil

Filtyp 1Vi Swap File

Utvecklare Bill Joy
Kategori Diverse filer
Format Binary

Vad är SWP file?

Byt fil skapad av Vi-textredigeraren eller en av dess varianter som Vim (Vi iMproved) och gVim; lagrar återställningsversionen av en fil som redigeras i programmet fungerar också som en låsfil så att ingen annan Vi-redigering kan skriva samtidigt till filen.

Mer information

SWP-filer skapas omedelbart när en textversion av Vi startas, och de sparas i samma katalog som sin ursprungliga fil. En textfil med namnet example.txt skulle till exempel ha en swapfil med namnet .example.txt.swp.

Om en Vi-session avslutas på grund av en programdöd eller -krasch, återstår SWP-filen . Detta gör det möjligt för användare att återställa data med alternativet "(R) ecover" när man öppnar originalfilen. Om du inte behöver återställa data kan du manuellt ta bort SWP-filen så att varningsmeddelandet slutar visas.

När du försöker öppna en fil som har en swapfil, tillhandahåller Vi följande meddelande : "Byt filen .example.txt.swp existerar redan!" (där example.txt är filen öppnas). Från denna dialog kan du välja dessa alternativ: 1) [O] penna Endast, 2) (E) dit, 3) (R) ecover, 4) (Q) ut eller 4) (A) bort.

OBS! Den ursprungliga Vi-redaktören har utvecklats av Bill Joy, medgrundare av Sun Microsystems.

Program som öppnas SWP filer
Windows
gVim
Linux
Vi

Filtyp 2Swap File

Utvecklare N/A
Kategori Systemfiler
Format Binary

.SWP alternativnummer 2

Byt fil som används av den virtuella minneskomponenten i ett operativsystem; innehåller data som har byts ut från minnet till hårddisken; hjälper till att öka mängden tillgängligt minne till en dator; hjälper också till att få tillgång till vanligt förekommande data effektivare.

Mer information

SWP-filer kan fördelas till en del av en hårddisk under en operativsysteminstallation, eller de kan skapas på begäran. För preallokering kan operativsystemet öka mängden virtuellt minne med storleken på swapfilen.

Många operativsystem implementerar ett virtuellt minnesschema som heter Demand Paging. Detta schema lagrar swapfilen i "sidor", som byts ut från hårddisken till minnet på begäran. Efterfrågesökning kan också försöka förutse vilka minnessegment som sannolikt kommer att användas nästa och förhämta dem.

Program som öppnas SWP filer
Windows
Microsoft MS-DOS
Macintosh
MacVim
Apple OS X

Om SWP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil swp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Swap File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag har undersökt virtuella minnen och vilka filer som behövs för att de ska fungera korrekt. Tack för ditt inlägg om .swp-filtillägget! Det var riktigt bra skrivet och jag kunde förstå konceptet perfekt utifrån det. Om jag förstår rätt fungerar .swp som överföringsfiler för operativsystemdata, eller hur? Vilka fördelar innebär detta? Varför behövs det i datorer? Dessutom läste jag mer om andra användningsområden för detta tillägg och det var bra att lära mig hur det används av Vi textredigerare. Jag var inte medveten om att sådana temporära lås kan tilldelas filer. Det verkar vara ett mångsidigt sätt att skydda filer från att skrivas över av olika sessioner. Tack för informationen om det virtuella programmet! Hälsningar