Hemsida : Filtillägg : .webm Fil

.webm Fil

Filtyp WebM Video File

Utvecklare Google
Kategori Video Files
Format Binary

.WEBM alternativnummer

En WEBM-fil är en komprimerad video som sparas i WebM-formatet, en öppen, högkvalitativ videostandard. Den lagrar videokomprimerad med VP8-teknik och ljud komprimerad med hjälp av Ogg Vorbis-komprimering. WEBM-filer används vanligtvis för att leverera onlinevideoer med hjälp av HTML5 < video > märka.

Mer information

WEBM-filen öppnas i VideoLAN VLC mediaspelare 3

WEBM-behållarformatet är baserat på Matroska-behållaren, som lagrar Matroska-video i .MKV filer. De flesta större webbläsare kommer att stödja WebM som en del av HTML5-videoförsändning. WebM är ett alternativ till de patenterade h.264- och MPEG4-standarderna och är lämplig för kommersiella och icke-kommersiella applikationer.

OBS: Google förvärvade ON2, den ursprungliga utvecklaren av VP8-tekniken. VP8 är nu en öppen och fri teknik.

Program som öppnas WEBM filer
Windows
Microsoft Windows Media Player
Opera
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
VideoLAN VLC media player
Corel VideoStudio
ShedWorx Smart Converter
FFmpeg
Trimble SketchUp
Audials One
Microsoft Edge
Attractor Mobile Software Codec Packs
Linux
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
VideoLAN VLC media player
FFmpeg
Android
Google Chrome
J2 Interactive MX Player for Android
Macintosh
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
VideoLAN VLC media player
Eltima Elmedia Player
FFmpeg
Trimble SketchUp
Miro Video Converter
iOS
Google Chrome
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Hur öppnar jag en WEBM-fil?

Eftersom WebM-formatet utformades för webben är WEBM-filer vanligtvis inbäddade i webbsidor (med hjälp av en HTML5 <video>-tagg). I de flesta fall kan du spela upp en WebM-ljud- eller videofil i en webbläsare med hjälp av kontrollerna på skärmen. Om du får ett felmeddelande om att formatet inte stöds kan du ladda ner den kostnadsfria WebM-plugin-modulen, installera den i webbläsaren och sedan ladda om sidan.

Du kan också öppna och spela upp en WEBM-video i VLC Media Player (plattformsoberoende). Dessutom kan du konvertera WEBM-videor till andra format i Miro Video Converter (Windows, Mac) eller HandBrake (plattformsoberoende).

Fördelar med WebM

  • Öppenhet och innovation. En viktig faktor för webbens framgång är att dess kärntekniker som HTML, HTTP och TCP/IP är öppna för vem som helst att implementera och förbättra. Eftersom video är en central del av webbupplevelsen behövs ett öppet videoformat av hög kvalitet. WebM är 100 % gratis och har en öppen källkod under en BSD-licens.
  • Optimerad för webben. Att visa video på webben skiljer sig från traditionella sändningar och offline-medier. Befintliga videoformat har utformats för att tillgodose behoven hos dessa medier och gör det mycket bra. WebM är inriktat på att tillgodose de unika behoven av att tillhandahålla video på webben.
  • Formatet är lättkört och drar inte mycket resurser för att möjliggöra uppspelning på vilken enhet som helst, inklusive Netbooks med låg effekt, handdatorer, surfplattor etc. 
  • Enkelt format för behållare
  • Högsta kvalitet för leverans av video i realtid
  • Klicka och koda. Minimala codec-profiler och underalternativ. Låt kodaren göra de svåra valen när det är möjligt.

Vad är skillnaden mellan MP4 och WEBM?

MP4 (MPEG-4) är en vanligare filtyp för multimediafiler. MP4 kom släpptes på marknaden 2001. När du tittar på, skapar eller sparar videofiler på din persondator hittar du vanligtvis filerna sparade i MP4-filformat. Detta är ett mycket mer användarvänligt format för de flesta vanliga datorer och enheter.

Det finns några grundläggande skillnader mellan de två filtyperna. Den viktigaste skillnaden är de codecs som används. WEBM använder VP8- och VP9-koderna medan MP4 bygger på H.264-formatet. H.264-formatet är en codec av mycket bättre kvalitet än VP8 och VP9. När det gäller filstorlekar kommer du i allmänhet inte att se någon större skillnad mellan de två formaten.

En stor skillnad mellan de två filtyperna är att MP4-filer stöds av många fler datorer och enheter.

Om WEBM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil webm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen WebM Video File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag älskar att arbeta med innehållsskapande, särskilt videofiler. Det kan vara ganska besvärligt att arbeta i denna bransch eftersom det finns hundratals olika förlängningar. Jag stötte på ditt inlägg om .webm-filer och det hjälpte mig mycket, mycket informativt. Att ha all denna information hjälper användare som mig. Det är intressant att läsa om hur .webm-filerna fungerar på samma sätt som .mkv-filerna. Tack för att du också lägger in uppgifter om alla program som kan läsa dem. Jag hade ingen aning om att vissa webbläsare hade inbyggt stöd för dessa format. Det är logiskt eftersom det är utformat för webben, men att öppna dem via VLC kommer att vara lättare för mig. Är det möjligt att inkludera en handledning för vissa programvaror? Tack för en så bra artikel!